Robin Mayr wint bekerfinale schaakvereniging Lasker

Sport
Robin, glunderend met de beker.
Robin, glunderend met de beker. (Foto: )

UITGEEST - De Uitgeester schaakvereniging Lasker organiseerde dit jaar naast de onderlinge competitie ook weer een bekertoernooi. Dit toernooi werd gespeeld volgens een afvalsysteem. De winnaar van een partij ging over naar de volgende ronde, iedere ronde werd er opnieuw geloot. Uiteindelijk bleven er twee sterke spelers over, Robin Mayr en Stan de Ruijter, die afgelopen week de finale speelden en moesten uitmaken wie er met de beker naar huis ging.

Aanvankelijk ging de partij gelijk op totdat Stan een pionvoordeel wist te realiseren. Hij kon dit voordeel echter niet vasthouden want Robin wist met een prachtige spelcombinatie Stan in het nauw te drijven en een beslissende voorsprong te nemen, die uiteindelijk resulteerde in de overwinning. De wisselbeker mag nu voor een jaar op de kast staan bij Robin.

Als je kunt schaken en je het leuk vindt om dat weer wat vaker te doen, ben je van harte welkom op de vaste speelavond (vrijdag) in het dorpshuis De Zwaan, vanaf 20.00 uur. Neem wel vooraf contact op met Chris Baars 06-57437312 of stuur een mail naar gillet@planet.nl. Via beide kanalen kun je ook inlichtingen krijgen over het schaken bij Lasker.