Voorbereidingen Internationaal Voetbaltoernooi ICGT 2024 Uitgeest in volle gang

Sport
De mannen van FC Uitgeest zijn er klaar voor.
De mannen van FC Uitgeest zijn er klaar voor. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST – De sportieve harten van Uitgeest voelen de spanning stijgen, want de voorbereidingen voor het Internationale Cor Langedijk Toernooi (ICGT) zijn in volle gang. Gedurende het Pinksterweekend zal het sportcomplex van de geliefde voetbalvereniging FC Uitgeest weer het bruisende middelpunt zijn van dit veelgeprezen evenement, dat duizenden toeschouwers trekt.

De blikvanger van het ICGT is ongetwijfeld het internationale voetbaltoernooi dat op zaterdag 18 mei van start gaat. Vorig jaar leverde dit toernooi een zenuwslopende finale op, waar Palmeiras met een 1-0 overwinning in de laatste minuut triomfeerde tegen het toenmalige Youth League winnaar AZ. Dit jaar bevestigen ze opnieuw de deelname van AZ, waardoor de Alkmaarse club opnieuw haar opwachting zal maken.

AZ, Fulham FC en meer

De organisatie vertelt: “We zijn blij om te vertellen dat AZ een grote naam is in het internationale (jeugd)voetbal, met een grote schare supporters in onze regio. Hun deelname is niet alleen een eer, maar ook een uitstekende promotie voor potentiële andere deelnemers. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we nog meer goed nieuws: Premier League club Fulham zal dit jaar ook meedoen. Het is een prachtige club met een rijke historie en een vooraanstaande jeugdopleiding. Fulham FC zal dit jaar zijn debuut maken op ons ICGT. De club, die zijn thuiswedstrijden speelt op het charmante Craven Cottage langs de Thames in Londen, brengt een mix van talent en ervaring met zich mee, waaronder de bekende Nederlandse speler Kenny Tete.

Scala aan activiteiten

Het ICGT staat niet alleen bekend om zijn voetbaltoernooi, maar biedt ook een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Van optredens van bekende artiesten tot kindermiddagen en bedrijventoernooien, er is voor elk wat wils. Ons evenement start op vrijdag 17 mei met het Bedrijventoernooi, gevolgd door het grote internationale jeugdtoernooi op zaterdag 18 mei, waarvan de vervolgwedstrijden en finale op maandag 20 mei plaatsvinden. En het beste van alles? Toegang is het hele weekend gratis.”

Maar dat is nog niet alles. Dit jaar zal het ICGT ook worden verrijkt met de aanwezigheid van het Braziliaanse Fluminense. Ondanks hun eerdere uitgestelde reis, zullen zij dit jaar zeker aanwezig zijn op het toernooi. Fluminense, een ware grootmacht in het Braziliaanse voetbal, voegt een extra dosis wereldklasse toe aan het deelnemersveld.

De organisatie vervolgt: “En laten we zeker niet onze thuisclub FC Uitgeest vergeten. Met een team samengesteld uit ervaren spelers uit ons eerste elftal en talenten uit onze jeugdopleiding, staan we klaar om de lokale trots hoog te houden. Het ICGT 2024 belooft een evenement te worden om naar uit te kijken. Met de deelname van AZ, Fulham, Fluminense en FC Uitgeest staat ons ICGT 2024 klaar om een onvergetelijk spektakel te bieden, en iedereen is van harte uitgenodigd om deel uit te maken van deze unieke ervaring.”

Line-up ICGT 

Het pinksterweekend staat natuurlijk garant voor absoluut topvoetbal. Daarnaast staat gezelligheid ook centraal op sportpark De Koog. Met Pinksteren is het drie dagen feest op het ICGT. Van vrijdag tot en met zondag is het ICGT Plaza op het terrein van FC Uitgeest de ‘place to be’ van Uitgeest en omstreken. De feesttent een begrip in de hele regio. Jaar in jaar uit slaagt de organisatie erin om top-acts naar Uitgeest te halen. Hou de socials en Facebook-evenement van de feesttent in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Binnenkort maakt de organisatie de complete line-up van het ICGT 2024 bekend.

Nieuws en informatie

Vanaf nu kun je voor meer nieuws en informatie, waaronder de aankondiging van vier andere deelnemende teams, terecht op de volledig vernieuwde website www.icgt.nl.