Goede generale voor zeiler Pim van Vugt voor Tokio

Algemeen
Pim van Vugt, samen met zijn zus Lisa in actie op het Grevelingenmeer, waar het duo de Nederlandse titel veroverde in de RS500 klasse. Een goede generale voor de strijd om een ticket voor Tokio.
Pim van Vugt, samen met zijn zus Lisa in actie op het Grevelingenmeer, waar het duo de Nederlandse titel veroverde in de RS500 klasse. Een goede generale voor de strijd om een ticket voor Tokio. (Foto: )

Zeiler Pim van Vugt had er al lange tijd naar uitgekeken. Een Nederlandse titel behalen samen met zijn zus Lisa in de RS500 klasse. Na twee wereldtitels in deze klasse, ontbrak deze prijs nog op zijn erelijst, omdat het goud vorig jaar door het duo gemist werd. Op het Open Nederlands kampioenschap op het Grevelingenmeer werd die misser van vorig jaar goedgemaakt.

Peter Spek

VLAARDINGEN – En de Vlaardinger kon dit succes wel gebruiken in de strijd om het olympische ticket, dat aanstaande weekend in Oostenrijk in de 49er klasse veilig gesteld moet worden. De nationale titelstrijd kende een sterke veld met 38 deelnemers uit vijf verschillende landen. Het Vlaardingse duo liet er geen twijfel over bestaan, wie dit jaar recht had op de eindzege. Alle acht de wedstrijden op het Grevelingenmeer werden in winst omgezet. Om de tweede en derde plaats was er een spannende strijd zichtbaar, bij de wisselende zeilomstandigheden in Zeeland. Toch wisten de Nederlandse teams, het goed zeilende duo uit Tsjechië, van het podium te houden. “Dit seizoen heb ik nog niet samen met mijn zus in de boot gezeten”, zegt Pim van Vugt, “Wij blijven het leuk vinden om samen te varen en als de mogelijkheid zich weer voor zal doen zijn wij zeker van de partij”.