Niet geschoten, altijd mis

Algemeen


Er is bijna vier jaar voorbij sinds ik mij heb overgeschreven van sv. CWO naar vv. Zwaluwen. Naar mijn mening was er niks mis met de club, maar mijn team viel destijds uit elkaar waardoor er geen damesteam meer gevormd kon worden. Mijn enige optie in Vlaardingen was een overschrijving naar de Zwaluwenlaan.
Mijn vader werkte toentertijd veel samen met Vlaardingse voetbalclubs. Vv. Zwaluwen stond bij hem, met betrekking tot damesvoetbal, hoog in het vaandel. Op een gegeven moment had ik vier dezelfde folders van de Zwaluwen Dames/Meisjes thuis liggen. ‘Ga het daar eens proberen Mel’, zei hij elke keer weer. ‘Bij Zwaluwen is het perfect geregeld. Ze hebben een eigen damesafdeling, met eigen voorzitter. Het niveau daar is beter dan wat je nu voetbalt èn het zijn leuke meiden.’ Eerlijk gezegd was ik, zelfs door mijn vader niet snel overgehaald maar na ongeveer het twaalfde betoog besloot ik toch eens mee te trainen.
Met de nodige beginnersspanning begon ik uiteindelijk aan het nieuwe seizoen. Ik was tevreden met mijn overstap aangezien de eerste training gelijk een zogeheten kledingpassessie was. De argumenten die mijn vader voor de zomerstop mij had voor gedragen was dus duidelijk geen verkooppraatje. De damesvoorzitter had namelijk voor drie jaar een nieuwe sponsor binnen gehaald, waardoor alles gloednieuw en op maat gemaakt werd aangeschaft.
Inmiddels zijn we alweer drie jaar verder. Naar horen zeggen ben ik aardig eigenwijs dus ben ik best trots op mijzelf dat ik het advies van mijn vader heb opgevolgd. Ik ben redelijk tevreden over de gang van zaken binnen de damesafdeling van vv. Zwaluwen. De dames stoppen veel tijd in de club en krijgen daar ook steeds meer voor terug.
Nu zijn wij als damesteam druk op zoek naar een nieuwe sponsor, iedereen die hier weleens mee te maken heeft gehad, weet dat dit een hele opgave is. Dus bij deze, wees gewaarschuwd, grote kans dat ik mijn betoog aan u voor zal dragen. Maar ook ik, zal net als mijn vader ervoor zorgen dat het geen verkooppraatje is. Ik zal mijn argumenten waarmaken zodat wij beiden er profijt van zullen hebben. Zo vader, zo dochter zeg ik dan maar.