Dankzij een bijdrage vanuit het Vlaardings Sportakkoord kunnen volwassen Vlaardingers vanaf januari 2022 gratis kennis maken met laagdrempelig Vlaardings sport- en beweegaanbod.
Dankzij een bijdrage vanuit het Vlaardings Sportakkoord kunnen volwassen Vlaardingers vanaf januari 2022 gratis kennis maken met laagdrempelig Vlaardings sport- en beweegaanbod. (Foto: )

Gratis Laagdrempelig Beweegaanbod voor Volwassenen

19 jan, 14:23 Algemeen

Vlaardingers kunnen nu meteen starten met hun goede voornemens. Dankzij een bijdrage vanuit het Vlaardings Sportakkoord kunnen volwassen Vlaardingers vanaf januari 2022 gratis kennis maken met laagdrempelig Vlaardings sport- en beweegaanbod.

Het programma is bedoeld voor Vlaardingers die weinig ervaring hebben met bewegen, na lange tijd weer willen gaan bewegen of mensen met fysieke en/ of mentale klachten. In 2022 en 2023 wordt er vier keer per jaar een kennismakingstraject aangeboden. Deelnemers maken in een periode van 8 weken in een vaste groep met gelijkgestemden kennis met laagdrempelig beweegaanbod bij verschillende sport-en beweegaanbieders.
Het gaat om wandelen bij AV Fortuna, Fithockey bij VMHC Pollux, golf bij GV Schinkelshoek, tennis bij VLTC, Samen Buiten Bewegen via Argos Zorggroep en begeleid sporten bij Fysiotherapie HOOG LEDE of Fernhout Fysiotherapie. Plezier en het opbouwen van zelfvertrouwen staat voorop.
Bij elke activiteit is er een buurtsportcoach van Vlaardingen in Beweging (ViB) aanwezig om de deelnemers en aanbieders te ondersteunen. De buurtsportcoach zal deelnemers na afloop ook begeleiden bij het maken van een keuze voor een activiteit of bij het vinden van een andere activiteit als blijkt dat de bezochte activiteiten niet passend zijn.
Alle Vlaardingers moeten kunnen sporten of bewegen. Er is veel behoefte aan laagdrempelig sport- en beweegaanbod, maar voor veel mensen is de stap daarnaartoe te groot; men weet vaak niet welke activiteit past of de activiteit is niet laagdrempelig genoeg. Vanuit een samenwerking tussen ViB en verschillende gecombineerde leefstijlinterventie aanbieders is het initiatief voor een kennismakingstraject met laagdrempelig sport- en beweegaanbod ontstaan. Op die manier worden deelnemers verbonden aan bestaande sport- en beweegaanbieders waar ze structureel kunnen gaan sporten of bewegen. Dit is belangrijk, want bewegen is gezond, je voelt je er fitter door en het zorgt voor sociale contacten en plezier!

Meer informatie

Deelname is gratis! De planning (dag, tijd en locatie) is te vinden op www.stichtingvib.nl/laagdrempelig. Indien de coronamaatregelen het niet toelaten zal de startdatum van een traject naar achter geschoven worden. Aanmelden voor het 1e traject kan tot en met vrijdag 21 januari. Indien u liever later in het jaar wilt deelnemen aan het kennismakingstraject dan kunt u dat ook via het aanmeldformulier aangeven. U wordt dan via de mail op de hoogte gehouden.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met Lucia van der Laarse, buurtsportcoach Zorg van ViB door een mail te sturen naar: lucia@stichtingvib.nl.

Afbeelding
Klassiekers als Gladiator en Jaws te zien in de bioscoop bij Vue Cinemas Algemeen 14 mei, 13:13
Afbeelding
Kunstenaars steunen Oekraïense collega met opbrengst expositie ‘Symbiose’ Algemeen 14 mei, 12:34
Afbeelding
‘De Balder opent haar luiken’ Algemeen 13 mei, 14:23
Afbeelding
‘Fietsen heeft een positieve invloed op je humeur’ Algemeen 13 mei, 12:34
Afbeelding
Boekenmarkt in De Windwijzer Algemeen 13 mei, 10:01
Afbeelding
Feest bij molen Aeolus en molenfietstocht Algemeen 13 mei, 08:15
Afbeelding
Onderzoek naar mogelijkheden langdurige opvang Oekraïense vluchtelingen locatie Vergulde Hand West Algemeen 12 mei, 14:49
Afbeelding
Kort nieuws uit Vlaardingen Algemeen 12 mei, 14:23
Afbeelding
Dierenambulance is dringend op zoek naar vrijwilligers om hulp te blijven bieden aan dieren in nood Algemeen 12 mei, 12:34
Afbeelding
Terugblik dodenherdenking en bevrijdingsdag Algemeen 12 mei, 10:10
Afbeelding
Workshop schilder een portret van je eigen kat of hond Algemeen 12 mei, 09:15
Afbeelding
Wisseltentoonstelling en boek over Anderhalve eeuw Waterweg Algemeen 12 mei, 09:12
Afbeelding
Column: Devotie... Algemeen 11 mei, 15:15
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.