Nieuws in het kort

Algemeen
Kort nieuws uit Vlaardingen.
Kort nieuws uit Vlaardingen. (Foto: stockphoto)

Oeuvreprijs voor zeiler Pim van Vugt

Het kan niet op voor Pim van Vugt. De Vlaardingse zeiler in de 49er-klasse kreeg in 2018 en 2020 al bezoek van de wethouder voor de uitreiking van de sportprijs in de categorie topsport en beste buitenlandse prestatie, vorige week stond Bart Bikkers bij de Vlaardinger voor de deur met de derde prijs en nu met een beker voor zijn sportloopbaan tot nu toe. Vorig jaar deed Pim van Vugt, samen met zijn team genoot Bart Lambriex, mee aan de Olympische Spelen in Tokio. Het duo wist zich te plaatsen voor de medalrace waar zij een knappe zesde plaats behaalden. Vanwege deze prestatie is Pim van Vugt door meerdere Vlaardingers genomineerd voor deze sportprijs. Voor Pim van Vugt was het behalen van de medalrace een verrassing. Vooraf was deelnemen belangrijker dan winnen, maar na tien races in Tokio gloorde ineens die medalrace, waarin de beste tien zeilers strijden om de medailles. Met die zesde plaats schaart Pim van Vugt zich in het rijtje illustere Vlaardingse Olympische sporters als Mark Huizenga, Wilma van Rijn-Hofwegen, Chantal Achterberg en Danielle de Bruin. “Wij hopen vanzelfsprekend dat Pim van Vugt nog meer prestaties in de zeilsport gaat behalen. Hij is in de bloei van zijn sportcarrière en heeft nu al zoveel bereikt. Dat vinden wij indrukwekkend en dit eerbetoon waard.”

Vier jubilarissen bij Fortuna

Op de onlangs gehouden ledenvergadering van de atletiekvereniging Fortuna, werden vier jubilarissen in het zonnetje gezet. Dick Bot en Egbert van Dijk vierden het feit, dat zij 25 jaar lid waren van de club uit de Broekpolder. Jan van der Meijs en Vincent Wielaart tikten de 40 jaar aan. Opvallend detail was verder, dat geen enkele jubilaris aanwezig was op de jaarvergadering, maar het bestuur liet wel een bloemetje bezorgen bij de mannen thuis, als blijk van waardering voor hun inzet voor de club. In de vergadering werd ook de contributie voor 2022 besproken. Conform afspraak in de algemene ledenvergadering van vorig jaar wordt de contributie verhoogd met een vast bedrag per trainersgroep. Dit jaar is in de vergadering besloten dat er ook een inflatie van van 2.7% wordt berekend. Verder is de club nog op zoek naar een bestuurslid wegatletiek. Deze vacature is al twee jaar onbezet.

Pollux kansloos tegen Forescate 

De vrouwen van de hockeyclub Pollux kwamen met een nederlaag terug uit Voorschoten waar met 4-2 werd verloren van Forescate. De Broekpolderploeg kwam al snel in de wedstrijd op een verrassende 2-0 achterstand te staan. De ploeg was even niet bij de les in het eerste deel van de wedstrijd. Maar Pollux liet zich daarna weer duidelijk zien en toen Lonneke Nees de aansluitende treffer maakte via een strafbal, leek het tij te keren voor de Vlaardingse ploeg. Maar de reactie van de thuisploeg was sterk, door meteen voor 3-1 te zorgen. Hierna ging Pollux toch proberen die achterstand weg te werken met sterk aanvallend spel, maar werd verrast met een counter, 4-1. Het was opnieuw Lonneke Hees, die even voor tijd de achterstand verkleinde naar 4-2. Meer zat er voor Pollux niet in in deze wedstrijd. De vrouwen krijgen deze week de kans deze nederlaag snel te vergeten. Eerst staat vrijdagavond in de Broekpolder de wedstrijd om de SilverCup op het programma tegen Hidito. Bij winst schuift de ploeg naar de volgende ronde en zondag staat ook in de Broekpolder de topper tegen koploper Groen-Geel op het programma.