Stadsgehoorzaal was aanwezig met een bont gezelschap straatartiesten op Koningsdag om de 70ste verjaardag te vieren en de kaartverkoop van het nieuwe seizoen te starten.
Stadsgehoorzaal was aanwezig met een bont gezelschap straatartiesten op Koningsdag om de 70ste verjaardag te vieren en de kaartverkoop van het nieuwe seizoen te starten. (Foto: Paul Meuldijk)

Stadsgehoorzaal trapt 70-jarig jubileum af met kaartverkoop

Algemeen

De Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal, ontworpen door architect Sybold van Ravesteyn, bestaat op donderdag 28 april maar liefst 70 jaar! Deze feestelijke en belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Vlaardingen laat de Stadsgehoorzaal niet onopgemerkt voorbijgaan.

De komende twee weken organiseert het Vlaardingse theater verschillende feestelijke evenementen voor jong en oud. Op Koningsdag, woensdag 27 april om stipt 10:00 uur was de bekendmaking én start kaartverkoop van het gloednieuwe theaterprogramma 22/23 (via stadsgehoorzaal.nl en aan de Theaterkassa) en waren verschillende straattheateracts in de binnenstad te bewonderen.

De afgelopen maanden heeft het team van de Stadsgehoorzaal zich weer vol overgave gestort op het samenstellen van een heerlijk vol en afwisselend theaterprogramma voor jong en oud. Alleen dat is, naast het 70-jarig jubileum, natuurlijk al het vieren waard na zo’n uitdagende periode als de afgelopen twee jaar. Directeur Renske Verbeek: “Het is voor ons echt een bijzonder moment. Een theaterseizoen vol plannen… eindelijk weer! Wij zijn er zó ontzéttend klaar voor! Wij kijken uit naar alle onvergetelijke avonden en middagen om samen te beleven, om keihard te lachen of juist ontroerd te raken, de grote namen en de sterren van morgen te zien, iets nieuws te leren van bijzondere mensen, gave ontmoetingen te hebben, unieke kunsten te bewonderen of gewoon even de wereld te vergeten en je over te geven aan een prachtig verhaal. Precies dát waar we als theater voor zijn. En we hopen van harte íedereen weer te verwelkomen!”

Kaartverkoop
Om klokslag 10:00 uur verscheen het kersverse, gloednieuwe theaterprogramma van de Stadsgehoorzaal online op https://stadsgehoorzaal.nl/programma en startte bovendien direct de kaartverkoop. Met Groot Vlaardingen valt donderdag een bijzondere drukwerkuiting met het volledige theaterprogramma op de mat, dus houd de brievenbus goed in de gaten! Of bekijk de epaper https://www.rodi.nl/reader/36178

Verder was de Stadsgehoorzaal op Koningsdag vindbaar in de vorm van bijzonder straattheater en muziek. Dat moet de Vlaardinger niet ontgaan zijn. Zo werd de toevallige voorbijganger door de act Nachtegaal getrakteerd op een prachtig muzikaal optreden door een pianospelende kat en een zingende nachtegaal en verrast door de bontgekleurde parade Uniqcycle die op speciaal ontworpen fietsen de meest bijzondere toeren uithalen.

Feest!
De komende twee weken staan er nog meer feestelijke evenementen op de planning, waarmee de Stadsgehoorzaal haar 70-jarig jubileum graag samen met alle Vlaardingers viert. Op zondag 1 mei vindt er een Feestelijke Lunch op het toneel plaats, waarbij een muzikaal optreden én mooie verhalen over de jarige Grote Zaal niet ontbreken. Tijdens de meivakantie op dinsdag 3 mei zijn alle theaterbezoekertjes vanaf 4 jaar van harte welkom op het Verjaardagsfeestje van de Grote Zaal, waar zij onderdeel worden van een verhaal, vol cupcakes en knutsel-, theater-, muziek- en zangactiviteiten.

Op donderdag 5 mei kunnen alle nieuwsgierigen zich tijdens een Theatrale Rondleiding laten meevoeren langs letterlijk alle spannende hoeken, gaten en verhalen van de Stadsgehoorzaal die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn.  Ook aan jongeren van 8 t/m 12 en 13 t/m 16 jaar is gedacht met een speciale theaterdag op zaterdag 7 mei, waarbij zij tijdens een interactieve Escaperoomvoorstelling en een spannende game- en playtesting-workshop de stoere kanten van theater kunnen ontdekken.  Op zaterdag 29 oktober staat een swingende Dansavond óp het toneel van de karakteristieke theaterzaal uit 1952 op de planning. Een unieke kans om de voetjes van de vloer te gooien op het podium van die prachtige, jarige Grote Zaal. Meer informatie over en kaartverkoop voor deze feestelijke evenementen is te vinden via stadsgehoorzaal.nl/70-jaar.

Afbeelding

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Karlijn Offeringa zwemt NK-limiet Algemeen gisteren
Afbeelding
Spectrum Soepbar een succes Algemeen 30 nov, 13:28
Afbeelding
Een afvalwaterzuivering is net een wasstraat Partnerbijdrage 30 nov, 12:36
Afbeelding
Extra subsidie voor Omroep Vlaardingen Algemeen 30 nov, 12:34
Afbeelding
Oproep: Het Fonds zoekt verhalen over Villa IJzermans Algemeen 30 nov, 09:06
Afbeelding
Nieuw bestuur van ZwemVereniging Vlaardingen-Schiedam Algemeen 30 nov, 09:01
Afbeelding
Muziek bij de Buren blijft een bijzonder fenomeen Algemeen 30 nov, 08:59
Afbeelding
ZVVS mist afgezwaaide sterkhouders Sport 29 nov, 07:23
Afbeelding
In Memoriam Ben Vuijk: Kleine succesjes waren goud waard Algemeen 28 nov, 21:12
Afbeelding
Twist brengt koploper tot wanhoop Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:06
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Vlaardingen Sport 28 nov, 13:01
Afbeelding
Verlost van het gelijke spelen-spook Algemeen 28 nov, 09:39
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief