VFC/za telt af naar kampioenschap

Algemeen
In blessuretijd voerde VFC in het thuisduel tegen Vierpolders de score op naar 6-0 en dat werd weer als collectief gevierd. (foto: UWM/gsv)
In blessuretijd voerde VFC in het thuisduel tegen Vierpolders de score op naar 6-0 en dat werd weer als collectief gevierd. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

In de catacomben werd zaterdag na de 6-0 winst op Vierpolders snel een blik geworpen op de  ranglijst. Dankzij plaatsgenoot DVO’32, dat VFC’s laatste concurrent Zuidland pootje haakte, was de voorsprong op de enige achtervolger opgelopen tot negen punten. “Dan worden we zaterdag 14 mei kampioen”, voorspelden de rekenmeesters.

Door Gerard s. Verver

Dan kunnen de mannen van het trainerskoppel Bas van Loenen en Najim Nasri met een driepunter tegen Rijnmond/H inderdaad de titel en promotie zeker stellen. Met veel nadruk op kunnen. Want om het zover te laten komen moeten ze aan de Marathonweg eerst de heersende Vlaardingse kampioen DVO’32 en drie dagen later op het eigen kunstgras, en verpakt in een sfeeractie, Zuidland op de knieën krijgen. Overigens zonder de geblesseerde topscorers Nino Netten, die inmiddels wel voorzichtig de training hervat heeft, en Dimitri van der Meer. Maar ook zonder die twee dendert de geelzwarte brigade door..

“Dorus had een schieten, Dorus had een schot. Toen schoten de zwart en gelen de bovenlat kapot”, galmt het vanuit de kleedkamer, terwijl de twee regisseurs in een wat rustiger omgeving uitleggen waarom ze van meet af aan voor plek nummer één gingen. “Deze groep telt zoveel kwaliteit, dat je niet voor de favorietenrol weg moet lopen”,  stelt Van Loenen. “Het is een geweldig stel en collectief. Niet alleen de elf op de veld, maar ook de bank.” Met van Nasri, die toch al bij veel clubs in de keuken heeft gekeken, de aanvulling, dat hij “niet eerder een vereniging heeft meegemaakt waar bankzitters niet klagen en zich positief opstellen. Dat scoort”.

Van Loenen en Nasri kijken niet op tegen een debuut in de tweede klas. “Het zal wennen zijn, maar we durven de uitdaging wel aan. Deze groep is in staat om voor meer dan een voorzichtig handhaven te gaan. Die kan gaan meedraaien.”