VFC/zo-Cion op herhaling

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Dat de wedstrijdleiding van de KNVB de clubs voor de competitie ook nu weer zoveel mogelijk bij elkaar heeft ingedeeld, lag voor de hand. Voor het toernooi om de districtsbeker geldt dat niet. Daar is een regionale indeling niet meer aan de orde.

Dat geldt echter niet voor de tweedeklassers VFC/zo en Cion, die met de Westlandse eersteklasser Honselersdijk een drieclubs-indeling vormen. Saillant is, dat ze elkaar hoogst zelden treffen, maar dit jaar toch al aan de tweede confrontatie toe zijn. De twee troffen elkaar ook in mei in de poule-fase van het Vlaardings kampioenschap. VFC/zo won dat duel met 3-1.

Neo-derdeklasser Victoria’04 treft drie eveneens in de derde klasse spelende opponenten uit de Haagse regio: Zuid West DH, DWO en DSVP. DVO’32 reist naar of ontvangt ook derdeklassers uit die streek: Blauw-Zwart, Oliveo/za en Madestein.

Wennen aan derde klas

Deltasport kan tegen Maense, Naaldwijk en HWD/zo alvast wennen aan derdeklasvoetbal. Het naar de tweede klasse gepromoveerde VFC/za speelt tegen niveau-genoot Slikkerveer en de eersteklassers DHC en RVVH. CWO treft een gemêleerd gezelschap: Brielle (1e), Heinenoord (2e) en Zuidland (3e klasse). 

In Schiedam zijn er twee poules met een derby: Hermes DVS, SVV, Rockanje, GDA en ook HBSS/zo, PPSC, Fortuna/Bq, Simonshaven. KethelSpaland ontmoet Ariston’80 en Schipluiden. HBSS gaat de bekerstrijd aan met SEP, Lugdunum en KMD. Excelsior’20 meet de krachten met VOC 2, Stompwijk en Soccer Boys.