SPORT in het KORT

Algemeen
Twee Coureur-renners haalden in de B-klasse het podium. (Foto: PR)
Twee Coureur-renners haalden in de B-klasse het podium. (Foto: PR) (Foto: )

Fred Meerhof assistent bij Victoria’04

Fred Meerhof is komend seizoen bij Victoria’04 assistent van trainer Raymond Kraaijbeek. In de technische staf van de neo-derdeklasser is Milco van Ark keeperstrainer en gaat Cees Bouman zich bezig houden met hersteltrainingen. Martijn van Deventer en Arjan Oudenaarde verlengen hun activiteiten bij Jong Victoria’04.

Andere naam voor Broekpoldercup

Deltasport heeft de naam van het toernooi, dat aanvankelijk BroekpolderCup genoemd werd, gewijzigd en vernoemd naar de in 2018 overleden clubprominent Jan Huijer. Het toernooi (op zaterdag 27 augustus) geldt als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Recordhouder triathlons

Ramon van der Wilde zwom (3,8 km), fietste (180 km) en liep (42,2 km) onlangs in Frankrijk op de Ch’triman voor de viftigste maal een complete triathlon en werd daarmee Nederlands recordhouder.  De Vlaardinger, lid van Triathlonvereniging Rijnmond, voegde er niet veel later in Friesland alweer de 51e aan toe.

Hockey-competitie begint 11 september

Na de degradatie zijn de mannen van Pollux ingedeeld in de 2e klasse C met Barendrecht, DES, Dordrecht, Groen Geel, HDS, Hoeksche Waard, Noordwijk, Pijnacker, Voorne, Warande en Westland. Ook de dames spelen in een 2e klasse C en treffen Barendrecht, Berkel Rodenrijs, Dopie, Dordrecht, DSHC, Gouda, IJssel, Pelikaan, Rapid, Roomburg en Westland.

Coureur-renners voorop

Onlangs deed de Zomoco (ZondagMorgenCompetitie) het clubparkoers van Rennersclub De Coureur aan. Het leverde renners van de thuisclub uitstekende uitslagen op. Boy Rueck werd tweede bij de A-rijders en Aad de Geus zesde. In de B-klasse pakte Tom Lansbergen de winst. Wouter van der Gaag haalde als de nummer drie ook het podium.

Agenda

VOETBAL (oefen): zat TOGB-Zwaluwen (15.00).

TENNIS: t/m zondag Azur Living VLTC Open.