Peter Spek
Peter Spek

Column: Wilde Waterdagen

Algemeen

Door Peter Spek

Ik heb een beetje te doen met de Vlaardingse jeugd. Waar kunnen zij, nu de zomers aanmerkelijk warmer en langer worden, zich ontspannen in en op het water. Ik zal niet beginnen met de opmerking, dat het buitenbad met de ligweide van het Kolpabad nog steeds node wordt gemist, de al wat op leeftijd zijnde Vlaardingers weten wat ik hiermee bedoel, maar dat is een gepasseerd station. Het is wel een feit, dat de beleidsmakers in de jaren negentig met de sluiting van het zwembad een strategische blunder hebben gemaakt. De Krabbeplas moest namelijk het alternatief worden, maar ook dat liep op een fiasco uit, daar hoef ik ook geen woorden meer aan vuil te maken over wat daar aan de hand is. Met temperaturen van rond de dertig graden zie ik daar niemand zwemmen. Blauwalg regeert daar met harde hand. Nu kiest de jeugd zelf haar plekjes voor een waterontspanning. Vaak langs de Vaart of springen zij vanaf bruggen of kades, wat niet ongevaarlijk is en fikse boete kan opleveren. Kan die blunder van de sluiting van het Kolpabad nu niet goedgemaakt worden? Dat lijkt mij toch als stad met ruim zeventig duizend inwoners niet zo’n probleem en een prachtig eerste project voor onze, nog erg onzichtbare, nieuwe wethouder van sport Arnoud Proos. Hij kan geschiedenis schrijven als hij verhaal gaat halen bij de mannen en vrouwen van de Waterpoort onder leiding van de altijd energieke Olaf Hanno. Hij organiseerde twee woensdagmiddagen de Wilde Waterdagen aan de Vlaardinger Vaart. En aan belangstelling geen gebrek. Nu zeg ik niet dat hij die handschoen moet oppakken, daar hebben wij de professionele sportcoaches voor van Vlaardingen in Beweging. Wat zou het toch mooi zijn, als zij, in de zes weken zomervakantie van de Vlaardingse basisscholen, even het draaiboek van Olaf Hanno erbij pakken. Even afwijken van de organisatie van de geijkte ViB-evenementen en alles zetten op zes weken waterplezier voor de Vlaardingse jeugd. Ik ben er zelf bij geweest die twee woensdagmiddagen en met een beetje creativiteit is daar aan de oever van de Vaart iets moois op te bouwen. Het water is bij de hand en een ligweide is binnen handbereik, een groenstrook naast de Waterpoort, ingehekt waar de jeugd kan chillen en lekker van de zon kan genieten en als het te warm wordt even een duik nemen in de Vaart. En een keer per week een avonddisco met op de achtergrond een prachtig ondergaande rood gloeiende zon boven de Broekpolder. Even out of de box denken. Niet voorshands al problemen opwerpen. De tijd is ervoor. Een klein jaartje voorbereiding moet toch genoeg zijn. Mocht het Arnoud Proos lukken dit voor elkaar te krijgen, dan nomineer ik hem persoonlijk voor de Flip Vethaakbokaal in de nieuwe categorie innovatieve projecten.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Testament kan veel familieleed voorkomen én geld besparen Algemeen 29 sep, 17:21
Afbeelding
Kort nieuws uit Vlaardingen Algemeen 29 sep, 14:23
Afbeelding
Voetbalclub CWO heeft financieel adviseur om leden te ondersteunen Algemeen 29 sep, 12:34
Afbeelding
Extra nachtafsluiting A20 richting Hoek van Holland tussen Vlaardingen en Maassluis Algemeen 29 sep, 10:12
Afbeelding
Peutervoorstelling: “Raad eens hoeveel ik van je hou?” Algemeen 29 sep, 10:10
Afbeelding
Begraafplaats Emaus werd druk bezocht tijdens Open Monumentendag Algemeen 29 sep, 08:45
Afbeelding
Toeslag voor energie is verhoogd Algemeen 29 sep, 07:31
Afbeelding
Speciale avond van Alex en Irma Gast video 28 sep, 19:56
Afbeelding
Commissaris van de Koning: ‘Geloof in zelfredzaamheid is doorgeschoten’ Algemeen 28 sep, 16:51
Afbeelding
Antwoorden voor Zuid-Hollandse boeren bij online Landbouwloket Algemeen 28 sep, 16:20
Afbeelding
Nog kaarten te krijgen voor concert Anders van Ratatouille uit Vlaardingen Algemeen 28 sep, 14:52
Afbeelding
Officieel geopend zorggebouw Uitzicht zorgt dat ouderen niet uit zicht raken Algemeen 28 sep, 14:23
Afbeelding
Met de liquidatie van Jeugdstad verdwijnt een stukje Vlaardings erfgoed Algemeen 28 sep, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief