Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Nieuws in het kort in Vlaardingen

Algemeen

Ria Bronsema loodst boulers naar winst

De jeu de boulesclub Vlaardingen won de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen met 5-3 van JBV Nederlek. De Vlaardingse ploeg, die dit seizoen in het nieuw is gestoken door sponsor Distilleerbedrijf van Toor, begon matig met slechts één overwinning bij de doubletten. Die overwinning kwam op naam van duo Fred van der Reijken en Robin Teijgeler. Met een 2-1 achterstand werd er begonnen aan tripletten en ook daar werd slechts één partij gewonnen door Janus Crama, Jan Langerak en Fred van der Reijken. De Vlaardingse ploeg begon met een 3-2 achterstand aan de laatste ronde met drie doubletten op het programma. De spanning steeg in die fase van de wedstrijd. De ploeg moest het nog zonder international Ria Bronsema doen, die geblesseerd aan de kant moest blijven, maar de ploeg wel van de nodige adviezen voorzag. En dat heeft geholpen. De laatste drie partijen werden glansrijk gewonnen wat de eindstand bracht op een 5-3 overwinning.

Wandelen is gezond met Inner Wheel

Op zondag 16 oktober organiseert serviceclub Inner Wheel een wandeling langs kunstwerken in Vlaardinger Ambacht. Aan de hand van een kaartje met afbeeldingen en een toelichting op de kunstwerken, lopen de deelnemers zelfstandig de route door het historische Vlaardinger Ambacht. De kunstroute is samengesteld door Hermine Koning en Paul van Vugt, bewoners van de wijk. De opbrengst van de wandeling gaat naar Nationale serviceprojecten van Inner Wheel, hart voor vrouwen. Er kan gestart worden op zondag 16 oktober tussen 13.30 uur en 14.30 uur vanaf Burgemeester de Bordesplein. Daar staat na de wandeling ook gratis drinken en een versnapering klaar voor de deelnemers. Tot 8 oktober kan er ingeschreven worden via iiw.nl.vlaardingen@gmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro.

Pollux blijft steken op een puntendeling

De vrouwen van de hockeyclub Pollux bleven opnieuw verstoken van een overwinning. Net als vorige week tegen Barendrecht, werd het tegen Dopie uit Delft een puntendeling, 1-1. Ondanks dit ene punt, handhaafde de Broekpolderploeg zich op een gedeelde tweede plaats. Maar er had meer ingezeten. Ondanks verschillende strafcorners bleven doelpunten uit en Dopie zag geen kans om gevaarlijk te worden. Toen Merin van Dam toch kans zag de verdediging te passeren leek de ban gebroken, maar Dopie sloeg terug met de gelijkmaker.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Kort nieuws uit Vlaardingen Algemeen 7 dec, 10:10
Afbeelding
Soap over gevaarlijke op- en afritten in Park Hooglede Algemeen 7 dec, 07:31
Afbeelding
Koop jij ook een lichtje voor de kinderen in het Sophia? Partnerbijdrage 6 dec, 16:37
Afbeelding
Column van Peter Spek deze week: Vuurwerkangst Algemeen 6 dec, 16:00
Afbeelding
IJsclub geeft les op Winterterras Algemeen 6 dec, 07:23
Afbeelding
Twist swingend naar ruime winst Sport 5 dec, 14:23
Afbeelding
100 Jaar Lubrecht Transport Sport 5 dec, 14:16
Afbeelding
Sport in het kort Sport 5 dec, 12:34
Afbeelding
‘Ploeg om rekening mee te houden’ Sport 5 dec, 10:32
Afbeelding
5 december NL-Alert testbericht Algemeen 5 dec, 08:01
Afbeelding
Foto van de week: aan welke kant? Algemeen 3 dec, 12:28
Afbeelding
Kerstmarkt bewonersgroep West op zijn Best Algemeen 2 dec, 12:34
Afbeelding
A20 blijft open, alleen afsluitingen van op- en afritten richting Rotterdam Algemeen 2 dec, 11:21
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief