Kerstmarkt in Vlaardingen 2022

Algemeen
Kerst in Vlaardingen met de Haringkoppen.
Kerst in Vlaardingen met de Haringkoppen. (Foto: Archieffoto Paul Meuldijk)

Knusse kraampjes met handgemaakte (design)spullen, fonkelende kerstverlichting en een hapje en een drankje: de kerstsfeer is goed losgebarsten in Vlaardingen. Hieronder een overzicht van kerstmarkten en activiteiten in Vlaardingen.

Kerstmarkt in Wijkcentrum West

Op woensdag 7 december organiseert bewonersgroep West op zijn Best i.s.m. Repair Café Vlaardingen een gezellige Kerstmarkt in Wijkcentrum West, Professor Teldersstraat 10 in de Westwijk. Tussen 10:00 en 16:00 kunnen bezoekers in onze gezellige, in Kerstsfeer aangeklede koffieruimte terecht voor een gratis kopje koffie of thee met iets lekkers en daarna lekker “kerst shoppen” in de grote zaal.
Er is van alles te koop: speelgoed, Kerstversieringen om uw huis gezellig aan te kleden, Kersttruien, snoepgoed, mooie Kerst kadootjes en nog veel meer. De prijzen zijn bewust heel laag gehouden om iedereen de kans te geven een leuk Kerstkado te kunnen kopen. De prijzen liggen tussen de € 0,25 en € 5,00. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Kledingbank.

Kerstmarkt Liesveld/ centrum

De kerstmarkt in het centrum is gepland op 9 en 10 december. De historische en idyllische ‘Kerstmarkt’ in de binnenstad van Vlaardingen organiseren op 9 en 10 december 2022, die wederom gratis toegankelijk zal zijn.

In de Grote Kerk zullen verschillende brocante kraampjes en goede Doelen te vinden zijn, ook zal de kerk enkele dingen organiseren. De kerstmarkt buiten de kerk, bieden een podium aan ondernemers, hobbyisten, verenigingen, ambachten, kunst en culturele instellingen om zich te presenteren aan een groot Vlaardings én regionaal publiek. Zeker ook ondernemers van buiten Vlaardingen zijn van harte welkom!

Lokale binnenstad-ondernemers zullen zich presenteren voor de deur van hun winkel. Kwaliteit, sfeer en beleving staan daarbij voorop. De winteractiviteiten, straattheater, muziek en horeca gaan dit weekend volop bezoekers trekken. Tevens lichten we de gehele markt mooi uit en is er een lichtshow geprojecteerd op het gemeentehuis. “We willen dit jaar proberen extra fondsen te werven om de kramen voor de Goede Doelen gratis te kunnen houden en meer plaatselijke verenigingen uit te nodigen om te komen optreden.”

Inschrijven voor een kraam kan weer via kerstmarktvld@gmail.com. Voor verenigingen, stichtingen en goede doelen zijn er dit jaar gratis kramen beschikbaar in de Grote Kerk. Latere informatie volgt. 

Kerstmarkt Van Hogendorpkwartier

Zaterdag 10 december van 11.00 tot 16.00 uur is er een Kerstmarkt op het Van Hogendorpkwartier. In het kader ”Kerst in Vlaardingen” start winkelcentrum Van Hogendorpkwartier met een échte kerstmarkt met maar liefst 45 kerstkraampjes én in kerstsfeer ingerichte winkels. Eén van de grootste kerstmarkten en leukste in de regio.

De allerleukste en origineelste kerstcadeautjes, versieringen en hebbedingetjes?
U vindt ze op deze grootse kerstmarkt die wordt gehouden op het Van Hogendorpkwartier. Het aanbod wordt bepaald door creatievelingen en is veelal ambachtelijk handwerk of op kleine schaal geproduceerd. Creatief, onderscheidend en super leuk om in huis te hebben tijdens die speciale kerstdagen!

Maar liefst 45 kraampjes vol verkoop van de allerleukste en origineelste kerstcadeautjes, versieringen en hebbedingetjes waaronder:
Gefiguurzaagd kerstartikelen, luxe Beddengoed, prachtige sieraden, brocante accessoires, geur waxjes, zelf gehaakte kleden, bijzondere magneetsieraden, dienbladen, onderzetters, bloemsierkunst, handgemaakte kaarsen, hand bewerkte snijplanken, wanddecoratie/planken, foto-sieraden, handgeknoopte hondenbandjes, huid neutrale cosmetica, handgemaakte kindercadeautjes, binnen- en buitenverlichting, keramieken interieuritems, nestjes, dekentjes, kleertjes, kerstengeltjes, zelfgemaakte scrunchies, gehaakte kerststerren met verlichting, kerstballen, handbeschilderde/getekende artikelen met kabouters, kaarsenstandaards, slagletter sieraden, wenskaarten, handgemaakte stoffen tassen, hand gegraveerde cadeauartikelen van glas, schoonheidsproducten, kerstversiering, handgemaakte tassen, papierdecoratie, mandjes, kransen, zeepjes en zoveel meer!

Super sfeervol kerst activiteit!
Verspreid over de middag komt u de Santa in the Sky en de levende kerstbomen tegen. Hun aanstekelijke enthousiasme zet een super sfeer neer, maak gerust een fotootje, zoals iedereen dat zal doen!

Kom gezellig langs bij onze kerstmarkt en u slaagt zeker met deze leuke kerst items.

Kerstmarkt in de Bethelkerk

Op 9 december van 16.30 uur tot 20.00 uur is er een kerstmarkt in de Bethelkerk, wijkgemeente Ambacht Oost aan de burgemeester Verkadesingel 26. 

Inleveren van spullen voor de kerstmarkt maandag 5 december van 9.00 tot 12.00 uur. En op woensdag 7 december van 14.00 uur tot 16.00 uur en van 19.00 uur tot 20.00 uur. Op donderdag 8 december van 10.00 uur tot 16.00 uur en vrijdag 9 december van 10.00 uur tot 12.00 uur. 

KERSTPOST (0,50 euro contant per kaart, alleen met postcode in Vlaardingen) inleveren op bovenstaande tijden en tijdens de Kerstmarkt. Tevens inleveren TOT 8 december bij Marianne de Wilt, Kievitlaan 20 en bij Margreet Vat, Hendrik Casimirstraat 140.
De opbrengst is voor de voedselbank te Vlaardingen.

Gezellige kerstmarkt in De Windwijzer

Ook dit jaar is er in De Windwijzer weer een sfeervolle en gezellige kerstmarkt met een aantal kraampjes, warme drankjes en natuurlijk wat lekkers. Zien wij jou ook op zaterdag 10 december tussen 14.00 en 16.00 uur?
Kerstmuziek, kerstkransjes en zomaar een aantal kraampjes… het is er allemaal. Ben je op zoek naar nog wat mooie kerstspulletjes, iets leuks voor in huis of een klein cadeautje? Er zijn gratis kerstspullen, maar ook wat spulletjes waarvoor een klein bedrag betaald moet worden. Daarnaast is er natuurlijk volop gelegenheid voor ontmoeting en gezelligheid en uiteraard ontbreekt de warme chocolademelk niet! Aansluitend zal onze maandelijkse ZaterdagMiddagBorrel plaatsvinden vanaf 16.00 uur. Je bent van harte uitgenodigd om langs te komen. De kerstmarkt is in de Windwijzer, Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

Mocht er nog informatie of een kerstmarkt ontbreken, stel de redactie op de hoogte via: redactie.gv@uitgeverijwestmedia.nl.