Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen
Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Nederlandse titels voor ZVVS-zwemsters

Ondanks het feit, dat de estafetteploegen van de zwemvereniging ZVVS zich niet hadden weten te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen, kende de titelstrijd in de Sportboulevard van Dordrecht wel een flinke en succesvolle Vlaardingse inbreng. Maaike de Waard en Anna van Droffelaar maakten deel uit van het estafetteteam van PSV uit Eindhoven. Samen met Manon Manning en Yara van Kalmhout zwommen zij een Nederlandse record op de 4x100 meter rugslag in de tijd van 4.04.49 minuten. Het oude record met een tijd van 4.05.19 minuten dateerde al uit 2013. Ook de 4x100 meter wisselslag, 4x100 meter schoolslag, 4x100 meter vlinderslag en de 4x100 meter vrije slag werden door het team met de twee Vlaardingse zwemsters met overtuiging gewonnen.

Presentatie Bomenreis Zuid-Engeland

Op zaterdagmorgen 26 november wordt in De Heemtuin in de Westwijk door Huib Sneep een presentatie gegeven van een Bomenreis door Zuid-Engeland, waarvan hij één van de gidsen was. De Bomenreis werd georganiseerd door de Landelijke Bomenstichting. Er werden op deze reis bijzondere bomen bezocht van honderden jaren oud, waaronder de Queen Elizabeth eik en de Majesty eik, een ongeknotte zomereik en een taxusbos met bomen van een paar duizend jaar oud. Hoe worden deze bomen onderhouden was een vraag van de deelnemers. Na deze presentatie zal door Stichting Boombehoud nog enkele actuele lokale projecten besproken worden en kunnen er vragen gesteld worden. Het programma begint om 10.30 uur. Info: via email: nellekevdl46@kpnmail.nl.

De Grote Vlaardingen PubQuiz

Op woensdagavond 28 december organiseert het CDA weer de Grote Vlaardingen PubQuiz. Voor de deelnemers een test over de kennis van Vlaardingen. De PubQuiz wordt gehouden in eetcafé Stam aan de Markt en begint om 20.00 uur. Pubquizmasters zijn dit jaar Tjerk van der Ende en Yke Takema. Samen staat dit plaatselijke presentatie duo garant voor een gezellige, informatieve en spannende avond. Zij vragen de deelnemers het hemd van het lijf over van alles, zo lang het met Vlaardingen te maken heeft. De opbrengst van de avond gaat naar de kleding- en voedselbank Vlaardingen. Een team mag maximaal bestaan uit vijf leden. De kosten per team zijn € 30,--.Inschrijven kan via:teyt.entertainment@gmail.com of bij cda.vlaardingen@gmail.com.