Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen

Nederlandse titels voor ZVVS-zwemsters

Ondanks het feit, dat de estafetteploegen van de zwemvereniging ZVVS zich niet hadden weten te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen, kende de titelstrijd in de Sportboulevard van Dordrecht wel een flinke en succesvolle Vlaardingse inbreng. Maaike de Waard en Anna van Droffelaar maakten deel uit van het estafetteteam van PSV uit Eindhoven. Samen met Manon Manning en Yara van Kalmhout zwommen zij een Nederlandse record op de 4x100 meter rugslag in de tijd van 4.04.49 minuten. Het oude record met een tijd van 4.05.19 minuten dateerde al uit 2013. Ook de 4x100 meter wisselslag, 4x100 meter schoolslag, 4x100 meter vlinderslag en de 4x100 meter vrije slag werden door het team met de twee Vlaardingse zwemsters met overtuiging gewonnen.

Presentatie Bomenreis Zuid-Engeland

Op zaterdagmorgen 26 november wordt in De Heemtuin in de Westwijk door Huib Sneep een presentatie gegeven van een Bomenreis door Zuid-Engeland, waarvan hij één van de gidsen was. De Bomenreis werd georganiseerd door de Landelijke Bomenstichting. Er werden op deze reis bijzondere bomen bezocht van honderden jaren oud, waaronder de Queen Elizabeth eik en de Majesty eik, een ongeknotte zomereik en een taxusbos met bomen van een paar duizend jaar oud. Hoe worden deze bomen onderhouden was een vraag van de deelnemers. Na deze presentatie zal door Stichting Boombehoud nog enkele actuele lokale projecten besproken worden en kunnen er vragen gesteld worden. Het programma begint om 10.30 uur. Info: via email: nellekevdl46@kpnmail.nl.

De Grote Vlaardingen PubQuiz

Op woensdagavond 28 december organiseert het CDA weer de Grote Vlaardingen PubQuiz. Voor de deelnemers een test over de kennis van Vlaardingen. De PubQuiz wordt gehouden in eetcafé Stam aan de Markt en begint om 20.00 uur. Pubquizmasters zijn dit jaar Tjerk van der Ende en Yke Takema. Samen staat dit plaatselijke presentatie duo garant voor een gezellige, informatieve en spannende avond. Zij vragen de deelnemers het hemd van het lijf over van alles, zo lang het met Vlaardingen te maken heeft. De opbrengst van de avond gaat naar de kleding- en voedselbank Vlaardingen. Een team mag maximaal bestaan uit vijf leden. De kosten per team zijn € 30,--.Inschrijven kan via:teyt.entertainment@gmail.com of bij cda.vlaardingen@gmail.com. 

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Veelzijdige Henk Poort zingt het American Songbook in Stadsgehoorzaal Algemeen 24 nov, 14:23
Afbeelding
Ontroerend verhaal over hun vader Algemeen 24 nov, 12:34
Afbeelding
Forse stijging aantal e-step boetes in Zuid-Holland Algemeen 24 nov, 12:15
Afbeelding
Kort nieuws uit Vlaardingen Algemeen 24 nov, 10:10
Afbeelding
Ingezonden brief: ‘Kenteken invoeren met parkeren én een bonnetje?’ Algemeen 24 nov, 08:45
Afbeelding
Kerstmarkt in Vlaardingen 2022 Algemeen 23 nov, 14:47
Afbeelding
Het is een hard gelag om na zes jaar met ziel en zaligheid een doel na te streven in het zicht van de haven te stranden Algemeen 23 nov, 14:23
Afbeelding
‘De prijs van cacao is veel te laag voor een cacaoboer om van te leven’ Algemeen 23 nov, 13:31
Afbeelding
De agenda van Vlaardingen Algemeen 23 nov, 11:01
Afbeelding
Green Friday beweging groeit Algemeen 23 nov, 08:45
Afbeelding
Column van Britt Planken: Vergankelijkheid Algemeen 22 nov, 15:34
Afbeelding
Expositie schilderverenigingen VOEKS en ‘Doe ’t lekker zelluf’ in KADE40 Algemeen 22 nov, 15:15
Afbeelding
Een rouwproces verwerken in de troostkantine van de Bethelkerk Algemeen 22 nov, 14:34
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief