Vlaardingse schrijver Alex Boogers.
Vlaardingse schrijver Alex Boogers. (Foto: PR)

Novelle ‘Over Otis’ van Alex Boogers is gratis beschikbaar

Algemeen

Klanten van het Rotterdamse bedrijf de Marketingploeg ontvangen deze week het boek Over Otis, geschreven door Alex Boogers. Dit jaarwisselingsgeschenk is niet alleen fijn leesvoer voor de kerstdagen, het is ook een steuntje in de rug voor ‘makers’ in de cultuursector.

Om de ‘makers’ van literatuur te ondersteunen, vraagt de Marketingploeg jaarlijks een auteur om een novelle te schrijven rond het thema groei. In 2019 publiceerden we Bad girl van Christophe Vekeman, in 2020 Ruggengraat van Jamal Ouariachi, in 2021 Het plan van Peter Terrin en nu dus Over Otis van Alex Boogers. Daarbij snijdt het mes aan beide kanten: het inkomen van de schrijver verbetert en er ontstaat waardevol nieuw literair werk.

Breder publiek

Over Otis vertelt de voorgeschiedenis van de hond Otis uit de roman Alleen met de goden, waarvan onlangs de filmrechten zijn verkocht aan Family Affair Films. Van de novelle worden 100 papieren exemplaren gemaakt. Klanten en vrienden ontvangen als relatiegeschenk een met de hand gebonden exemplaar, genummerd en gesigneerd door de auteur. Voor veel relaties vormt deze uitgave een eerste kennismaking met de auteur, zo blijkt uit de reacties.

Gratis

De novelle is ook gratis te downloaden via de website van de Marketingploeg (zie: https://marketingploeg.nl/maatschappelijk-betrokken/). Een succesvolle manier om de aandacht voor de auteur en diens werk te vergroten: Over Otis is binnen een etmaal al honderden keren gedownload.

Het is overigens niet de eerste keer dat een e-boek van Alex Boogers gratis wordt verspreid. In 2013 was zijn Wanneer de mieren schreeuwen, over de tragische dood van de Rotterdamse tiener Sedar Soares, ook al kosteloos te downloaden.

Literatuur in nood

De financiële situatie van schrijvers is niet rooskleurig. Het gemiddelde inkomen van professionele schrijvers ligt twintig procent onder modaal, zo becijferde het Nederlands Letterenfonds. In 2020 daalde de omzet van zelfstandigen in de culturele sector met bijna 70% (bron: CBS), mede doordat tijdens de coronapandemie de inkomsten uit optredens wegvielen.

Oproep tot navolging

“Kunst is verrassend en onderscheidend. Met kunst kun je als bedrijf laten zien waar je voor staat en je relaties inspireren. Onze bescheiden vorm van mecenaat helpt een schrijver om zich volledig te kunnen wijden aan zijn of haar werk. Natuurlijk kan één klein adviesbureau de culturele sector niet redden. De Marketingploeg hoopt dan ook dat meer ondernemers gaan kiezen voor kunst als relatiegeschenk, op een manier die past bij hun bedrijf en persoonlijke voorkeur.

In een periode dat veel talentvolle schrijvers, kunstenaars en muzikanten op een houtje bijten, kan ondersteuning door bedrijven helpen om de crisis te overleven. Onze culturele sector is het meer dan waard.”

Afbeelding
De Wokkel blinkt weer in volle glorie Algemeen 7 feb, 14:32
Afbeelding
Geef jouw woonkamer een make-over met A-Meubel Contentsamenwerking 7 feb, 12:00
Afbeelding
Stiltewandeling met de Broekpoldergidsen Algemeen 7 feb, 11:23
Afbeelding
AWP: 'Watersysteemheffing alleen nog voor woning- en pandeigenaren' Politiek 7 feb, 09:29
Afbeelding
Met 5 jaar vertraging: de heimachine Algemeen 7 feb, 07:11
Afbeelding
Op welke partij stem jij 15 maart? Nu stemhulp Zuid-Holland online Algemeen 6 feb, 19:28
Afbeelding
Van Dijk(polder) naar 't Nieuwelant Sport 6 feb, 14:23
Afbeelding
Jongeman raakt gewond tijdens ruzie in winkelcentrum Vlaardingen 112-nieuws 6 feb, 13:36
Afbeelding
Alweer een Audi gestript nu in Schiedam 112-nieuws 6 feb, 12:54
Afbeelding
SPORT in het KORT Sport 6 feb, 12:34
Afbeelding
Inzamelingsactie voor Oekraïne geweldig succes Algemeen 6 feb, 10:35
Afbeelding
Povere generale in aanloop derby Sport 6 feb, 08:58
Afbeelding
Museum Vlaardingen vertaald in dans Algemeen 5 feb, 12:34