In de Talentklas zit je gebakken!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

De Talentklassen van de basisscholen in Vlaardingen Centrum zijn in volle gang. Vijf groepen gaan elk een dag in de week op pad om bij bedrijven iets praktisch te leren.

Afgelopen weken zijn de kinderen bijvoorbeeld naar KADE 40, Gewoon GERS, de Zeeman, tuincentrum Boers, het Zonnehuis, de Gamma, de Zorghavengroep en het Deltahotel geweest. Elke week is het weer een feest om nieuwe dingen te leren, mensen te ontmoeten en uitdagingen aan te gaan.

Op donderdag 26 januari stonden de kinderen al vroeg te trappelen om naar “Van de bakker” te wandelen. Onderweg werd gespeculeerd wat deze bakker allemaal voor lekkers maakte en wat het verschil is tussen een bakker en een banketbakker en hoe gluten-en lactosevrije koekjes zouden smaken. Aangekomen in de knusse bakkerij van Monique Raab knoopten ze elkaar de schorten om, om daarna samen het deeg te maken voor Valentijns-koekjes.

De kinderen zwermden als bijen om Monique heen, om maar niets te missen van haar tips en uitleg. Aan het einde van de ochtend kwamen er twee bakplaten overheerlijke koekjes uit de oven. De kinderen dipten ze nog in de chocolade en maakten het af met stukjes framboos. Wat een verwennerij, want ze mochten de lekkernijen ook nog mee naar huis nemen. Of de koekjes de reis naar huis overleefd hebben is nog maar de vraag.