Jeu de boulesclub schreef clubgeschiedenis met kampioenschap

Algemeen
Het kampioensteam van jeu de boulesclub Vlaardingen met op de achterste rij v.l.n.r: Fred van der Reijken, Bert Boogaard, Robin Teijgeler, Rajan Chinnappan en Jan Lagerak. Op de voorgrond v.l.n.r: Tony Wezenberg, Ria Bronsema en Janus Crama.
Het kampioensteam van jeu de boulesclub Vlaardingen met op de achterste rij v.l.n.r: Fred van der Reijken, Bert Boogaard, Robin Teijgeler, Rajan Chinnappan en Jan Lagerak. Op de voorgrond v.l.n.r: Tony Wezenberg, Ria Bronsema en Janus Crama. (Foto: UWM/PS)

De spanning was afgelopen zaterdagmiddag te snijden in het boulodrome van de jeu de boulesclub Vlaardingen. Het team van de Vlaardingse club stond op het punt om clubgeschiedenis te schrijven. Met een overwinning op Middelburg kon het kampioenschap gevierd worden en promoveert de ploeg naar de tweede landelijke divisie.

Door Peter Spek

De spanning van de wedstrijd zat in het feit, dat tegenstander Middelburg op de tweede plaats staat met drie punten achterstand op de Vlaardingse formatie. Een overwinning was voldoende om onbereikbaar te worden voor de tegenstanders. Maar de vrees voor een nederlaag bleek ongegrond. In deze competitie verloor de jeu de boulesclub Vlaardingen slechts één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. 

Hoopgevend

De openingsronde met de drie doubletten zag er hoopgevend uit. Robin Teijgeler en Ria Bronsema, en Tony Wezenberg en Janus Crama, wonnen de partij, terwijl het duo Fred van der Reijken en Jan Langerak net naast de winst grepen, maar de 2-1 voorsprong stond op het scorebord. 

Overtuigende wijze

Het verschil in deze wedstrijd werd gemaakt door de tripletten-teams. Tony Wezenberg, Robin Teijgeler en Ria Bronsema en het tweede team gevormd door Bert Boogaard een solide pointeur, Rajan Chinnappan, pas één jaar lid van de Vlaardingse club en Janus Crama, lieten niets aan het toeval over en wonnen op overtuigende wijze hun partij. De stand kwam daarmee op een 4-1 voorsprong voor de Vlaardingse ploeg. “Wij waren zelf zeer verrast dat wij zo gemakkelijk met die forse druk die op onze schouders lag omgingen en eenvoudig de partijen konden winnen,” zegt Ria Bronsema, die eerder Nederlands kampioen precicieschieten werd en regelmatig uitkwam voor Nederlandse ploeg. 

Kampioenschap

Al in de eerste partij van de laatste drie doubletten werd uiteindelijk het kampioenschap binnengehaald. Rajan Chinnappan en Janus Crama wonnen op overtuigende wijze hun partij met 13-4 en het kampioenschap kon de ploeg niet meer ontgaan. De laatste twee partijen, waar niets meer op het spel stond, werden door de Vlaardingse ploeg verloren, maar dat was alleen belangrijk voor de statistieken, waarna het feest kon beginnen.