Persbericht: 750 jaar Vlaardingen & 150 jaar Hindostaanse immigratie

Nieuws
Prewien Pandohi-Mishre en ensemble geven een eigentijdse interpretatie van klassieke liederen, volksmuziek en tijdloze filmklassiekers.
Prewien Pandohi-Mishre en ensemble geven een eigentijdse interpretatie van klassieke liederen, volksmuziek en tijdloze filmklassiekers. (Foto: PR)

150 jaar Hindostaanse immigratie

Maak in Museum Vlaardingen kennis met de culturele nalatenschap van de Hindostaanse immigranten. Op 4 juni 2023 viert en herdenkt Museum Vlaardingen 150 jaar Hindostaanse immigratie.

Vlaardingen kent een grote Hindostaanse gemeenschap, wiens geschiedenis is gekoppeld aan het systeem van contractarbeid in Suriname. Maak kennis met de culturele nalatenschap van de Hindostaanse immigranten. Het eerste deel van de voorstelling, ‘Raga Vani’, illustreert de overlevingskracht van de rijke Indiase muziektraditie als cultureel erfgoed door de generaties heen. Prewien Pandohi-Mishre en ensemble geven een eigentijdse interpretatie van klassieke liederen, volksmuziek en tijdloze filmklassiekers.
Het tweede deel van de voorstelling ‘Yatra’, vertelt het verhaal van de reis per schip in 1873 van India naar Suriname door dansgroep Beyond Bharata Natyam. De choreografie is vormgegeven door Sitra Bonoo en Percy Muntslag en speciaal gemaakt ter ere van 150 jaar Hindostaanse immigratie. Het dansverhaal toont elementen van de Indiase klassieke dansstijlen, volksdans en moderne beeldende expressie. Inloop vanaf 14.00 uur. Het programma begint om 15.00 uur. Afsluiting met een borrel, zoete en hartige hapjes. Prijs: Volwassenen €16,-. Kinderen 5 t/m 17 jaar: €8,-. Tickets te koop via www.museumvlaardingen.nl, of aan de balie.