Boetevrije week bij de Bilbiotheek de Plataan

Nieuws
Afbeelding
(Foto: pixabay)

Vanaf donderdag 30 november tot en met donderdag 7 december hebben alle vestigingen van de Bibliotheek de Plataan een boetevrije week. 

Heb je nu boeken thuis die je eigenlijk allang had moeten inleveren, dan kan je die deze week boetevrij inleveren. Deze ludieke actie wordt gehouden omdat de Bibliotheek in Vlaardingen (meer dan) 100 jaar bestaat.

In het eerste coronajaar bestond de Bibliotheek in Vlaardingen 100 jaar. Dat was reden voor een feest. De coronamaatregelen van toen stonden dat helaas niet toe. Om het jubileum toch te vieren, werd er wel een speciaal jubileumboek gemaakt. Door middel van onder meer interviews met (voormalige) medewerkers van de Bibliotheek geeft het boek een goed beeld over meer dan 100 jaar bibliotheek in Vlaardingen.

“Met het vieren van precies 100 jaar bibliotheek zijn we te laat. Het leek ons daarom niet meer dan logisch om al onze klanten, van jong tot oud, ook een keer de ruimte te geven om te laat te zijn. We roepen daarom iedereen op om de boeken die her en der nog thuis liggen in te leveren”, aldus de Plataan. 

Oude boetes, waarvan de boeken al zijn ingeleverd, worden niet kwijtgescholden.