Column: Winterparadijs

Nieuws
Bart van der Linden
Bart van der Linden (Foto: Bart van der Linden)

Bart van der Linden

Geen Winterterras dit jaar maar een Wonderschoon Winterparadijs. Geen Oranjepark, maar het Veerplein. Wat wel hetzelfde is: het is in december (maar dat had u al begrepen natuurlijk). De kerstman maakt met zijn arrenslee en rendieren de oversteek van het park naar de binnenstad. Het is het Winterterras in een ander jasje, maar hopelijk net zo sfeervol.
Eerst wil ik nog even inhaken op het ontbreken van dat Winterterras dit jaar. Het is natuurlijk eeuwig zonde dat dit niet à la het Zomerterras gecontinueerd kan worden. Heel veel Vlaardingers beleefden plezier aan het winterfestijn met koek en zopie, de megaschaatsbaan en aan de diverse optredens. Financieel was het echter niet hard te maken, dus zal het Oranjepark leeg blijven dit keer. Alhoewel, niet helemaal, maar hierover later meer…
Maar er is dus een alternatief gekomen. Want ja, Vlaardingen zonder winterpret, dat is onbestaanbaar. Het is hetzelfde als Sinterklaas zonder stoomboot, dat verwacht je ook niet. De voortekenen liegen er in ieder geval niet om. Neem de aankondiging: “Vlaardingen heeft dit jaar het Ultieme Winterparadijs gerealiseerd! Gewoon in de binnenstad van Vlaardingen, wordt u ondergedompeld in een vernieuwende winterbeleving. Een bruisend evenement dat dit jaar grootser en mooier wordt dan alle voorgaande jaren. Geniet van breed entertainment, activiteiten voor jong & oud, gezellige kerstmuziek overal en heerlijke hapjes en drankjes!”
Ik ben al vele keren in Maastricht en Aken op de kerstmarkt geweest en dat is gewoon gezellig. Ook al weet je dat het negen van de tien keer kraampjes zijn waar je iets kan eten en/of drinken en je je dus kunt volproppen met oliebollen, wafels en braadworst met zuurkool, je gaat voor de sfeer (althans, ik wel). En dan het liefst op een dag waar de temperatuur net onder het vriespunt zakt, het lichtjes sneeuwt en de lucht grijzig is. Kortom: knus naar de kerstmarkt, rondom de kerk, met lichtjes die de kerstbomen verlichten.
Daarnaast is Vlaardingen 750 bijna afgelopen. En dus is een klapper zo aan het einde van het jaar nog wel welkom. En dat gaat ook gebeuren. Zo is er op 29 en 30 december STRALEND PARK, in jawel… ‘t Hof. Een winters evenement met optredens, een sprookjesachtige route door het park en een winterplein met kraampjes. Dus helemaal leeg zal het Oranjepark niet blijven in december. En om het jaar helemaal knallend af te sluiten komen de makers van Talk of the Town met een Vlaardingen Eindejaarsshow op 29 december. Want wat valt er veel te vertellen. Welke impact dit feestjaar had op de Vlaardingse samenleving? Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om die vraag te beantwoorden. Vult u ‘m zelf maar in. Of ga naar de Eindejaarsshow, dat kan natuurlijk ook.