Project SpasticiTIJD van Zonnehuisgroep wint George Beusmans Innovatieprijs

Nieuws
Maaike Kleijn, werkzaam als fysiotherapeut en projectleider bij Zonnehuisgroep Vlaardingen, won de George Beusmans Innovatieprijs met de poster van het project SpasticiTIJD.
Maaike Kleijn, werkzaam als fysiotherapeut en projectleider bij Zonnehuisgroep Vlaardingen, won de George Beusmans Innovatieprijs met de poster van het project SpasticiTIJD. (Foto: PR/)

Op vrijdag 24 november vond de uitreiking van de George Beusmans Innovatieprijs 2023 plaats op het symposium van Kennisnetwerk CVA NL.

De winnaar was Maaike Kleijn, werkzaam als fysiotherapeut en projectleider bij Zonnehuisgroep Vlaardingen, met de poster van het project SpasticiTIJD. Het doel van deze prijs is het waarderen van bijzondere initiatieven die de zorg voor mensen met een CVA, oftewel een beroerte, verbeteren.

Project SpasticiTIJD

Het project SpasticiTIJD gaat over het op tijd herkennen en behandelen van spasticiteit in de geriatrische revalidatie. Zonnehuisgroep Vlaardingen is onder andere expert op het gebied van CVA revalidatie en spasticiteitsbehandeling. Het resultaat is een werkwijze bij spasticiteit, de ontwikkeling en toepassing van educatiemateriaal voor zorgprofessionals (klinische les, poster, animatievideo en e-learning over de herkenning van spasticiteit (in samenwerking met Ipsen), en de verbetering van de samenwerking rond spasticiteitszorg. Zonnehuisgroep Vlaardingen gaat de werkwijze in 2024 verder uitrollen binnen de organisatie.