Zing mee voor vrede

Nieuws
Dirigent Rinske van der Meer.
Dirigent Rinske van der Meer. (Foto: PR)

Op 24 februari is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. “In een tijd waarin er meer en meer conflicten lijken op te laaien en de gruwelijke gebeurtenissen van oorlogsgeweld ons dagelijks bereiken, is het van belang om verbondenheid te ervaren te midden van verdeeldheid, machteloosheid, boosheid, verdriet en wanhoop”, laat Han Raeijmaekers van Pax Vlaardingen weten.

Om een stem te kunnen geven aan onmacht en uit solidariteit met slachtoffers van wereldwijd oorlogsgeweld en conflicten wordt er op zaterdag 24 februari in Vlaardingen een groot vredeskoor samengesteld in de Lucaskerk. Koorzingen als metafoor en middel tot verbinding en als positief en verbindend signaal in deze tijd van verdeeldheid en oorlogsgeweld.
Op het repertoire staan meerstemmige internationale liederen over vrede, vriendschap en solidariteit waaronder een Oekraïens wiegelied, een Palestijns/ Hebreeuws vredeslied en een prachtig Dona Nobis Pacem. “De liederen zijn niet moeilijk en iedereen met een stem kan meedoen. Het streven is om mensen van diverse achtergronden, religies en etniciteit samen te brengen en een krachtige boodschap van vrede te delen.”
Deelname is kosteloos, aanmelden via www.VoicesOverVlaardingen.nl of via de QR-code.
De middag wordt georganiseerd door PAX Vlaardingen in samenwerking met dirigent Rinske van der Meer en pianist Martijn Vriesman van InterVocaal. InterVocaal organiseert laagdrempelige en verbindende zangprojecten, zoals een maandelijks inloopkoor in onder meer Amsterdam en Haarlem. Lokale Amnesty organisatie, De Windwijzer en Platform Ander Vlaardingen zijn bij de voorbereidingen en uitwerking betrokken.
Zing mee voor vrede op zaterdag 24 februari in de Lucaskerk in Vlaardingen aan de Hoogstraat 26 tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van Oekraïense en Palestijnse hapjes.

Afbeelding