Oud-burgemeester Bert Blase verkenner voor Delfland

Politiek
De leden van BBB zien met veel vertrouwen gesprekken voor een nieuw Dagelijks Bestuur van Delfland tegemoet.
De leden van BBB zien met veel vertrouwen gesprekken voor een nieuw Dagelijks Bestuur van Delfland tegemoet. (Foto: Archief/BBB)

Bij de verkiezingen van 15 maart werd de BoerBurgerBeweging in Delfland met afstand de grootste.

De partij van lijsttrekker Nieske Dijkshoorn behaalde met ruim 15% van de stemmen vier zetels in het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap. Ook Robert Tieman uit Rotterdam, Marc Weterings uit Rijswijk en Daan Siskens uit Maassluis weten zich verzekerd van een plek in het waterschap. Op donderdag 23 maart werd de uitslag officieel door Delfland bekendgemaakt.

Verkenner: Bert Blase

BBB heeft direct als winnaar van de verkiezingen het voortouw genomen bij het formatieproces. Als eerste stap heeft zij een verkenner aangetrokken, die met alle gekozen partijen het gesprek aangaat. Dhr. Bert Blase uit Papendrecht heeft deze taak op zich genomen. Hij was al eerder verkenner in Alkmaar, Vlaardingen, Bergen en Molenlanden en burgemeester van Vlaardingen, Alblasserdam en Heerhugowaard.


Bert Blase was al eerder verkenner in Alkmaar, Vlaardingen, Bergen en Molenlanden en burgemeester van Vlaardingen, Alblasserdam en Heerhugowaard. - PR

Er liggen grote uitdagingen

Hij is ook goed bekend met het werk van de waterschappen. Nieske Dijkshoorn: “Wij zien met veel vertrouwen zijn gesprekken voor een nieuw Dagelijks Bestuur van Delfland tegemoet. Er liggen grote uitdagingen, zoals de stijgende tarieven, de haperende waterkwaliteit en de bouw van een nieuwe rioolwaterzuivering bij Vlaardingen. Wij zijn dan ook blij en dankbaar, dat zoveel kiezers in het gebied dit belangrijk vinden en ons daarom hebben gesteund”.