Beruchte flitspaal Heulweg Wateringen opnieuw vernield

112-nieuws
Ditmaal kozen de daders voor groene graffiti, waardoor de paal opnieuw buiten werking is gesteld.
Ditmaal kozen de daders voor groene graffiti, waardoor de paal opnieuw buiten werking is gesteld. (Foto: District8)

Het verzet tegen de boetes die de nieuwe flitspaal op de Heulweg in Wateringen oplevert, neemt toe.

De beruchte flitspaal langs de Heulweg in Wateringen is voor de tweede keer vernield. De flitspaal, die in anderhalve maand meer dan 3.000 boetes heeft opgeleverd, staat bekend als een succesvolle maar controversiële maatregel om de snelheid van automobilisten te handhaven.

De mobiele flitspaal werd in september van dit jaar geïnstalleerd langs de Heulweg, ter hoogte van de Harry Hoekstraat, en is vooral gericht op automobilisten die vanuit Wateringen richting Kwintsheul rijden. Hoewel hij best op een opvallende plek staat, zijn er toch al talloze boetes die zijn uitgevaardigd door het Centraal Justitieel Incassobureau.

Al eerder

De flitspaal was eerder al slachtoffer van vandalisme toen onbekenden purschuim op de lens spoten. Ditmaal kozen de daders voor groene graffiti, waardoor de paal opnieuw buiten werking is gesteld. Niet alleen de flitspaal zelf, maar ook de twee beveiligingscamera’s die waren geïnstalleerd om vernielingen vast te leggen, zijn beschadigd. Volgens de voorlopige analyse lijken de camera’s het doelwit te zijn geweest van brandstichting.

Toenemende bezorgdheid

De lokale autoriteiten zijn op de hoogte van de vernielingen en hebben de zaak in onderzoek. Het blijft echter onduidelijk wanneer de beschadigde flitspaal of de getroffen onderdelen zullen worden vervangen. De sabotage heeft geleid tot toenemende bezorgdheid over de handhaving van verkeersregels op de Heulweg, terwijl de discussie over de effectiviteit van flitspalen als middel om de verkeersveiligheid te waarborgen opnieuw oplaait.