KMD last wedstrijden seniorenteams af vanwege gezinsdrama, verdachte vrijgelaten

112-nieuws
Na het schietincident deed de politie zondag 26 november groot onderzoek bij de woning in Rijswijk.
Na het schietincident deed de politie zondag 26 november groot onderzoek bij de woning in Rijswijk. (Foto: Regio15)

Afgelopen weekend werd de 45-jarige Jessica vermoord in Rijswijk. Haar 49-jarige man werd vastgehouden als verdachte, maar is vrijgelaten uit zijn voorlopige hechtenis. Omdat het om een gezin gaat van een KMD-speler, last KMD vrijwel alle wedstrijden van de seniorenteams voor zaterdag 2 december af.

[Update 30 november: de 49-jarige verdachte is aan zijn verwondingen overleden, liet het OM vandaag weten.]

Het schietincident vond in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 november plaats rond 1.00 uur, in een woning aan de Lange Dreef in Rijswijk. De vrouw, die moeder was van drie kinderen, overleed hierbij. Het gezin leek gelukkig, volgens AD. “Vijftien uur vóór de schietpartij plaatste de moeder van drie kinderen nog een vrolijke foto op haar Facebookpagina. Lachend poseerde ze als een roetveegpiet.”

De echtgenoot is vrijgelaten uit zijn voorlopige hechtenis omdat hij bij het incident zelf zwaar gewond raakte. Hij is er zo slecht aan toe, dat hij niet kan worden voorgeleid aan de onderzoeksrechter, meldt AD vandaag.

Wedstrijden afgelast

Naar aanleiding van het drama heeft KMD de wedstrijden van de seniorenteams voor komende zaterdag afgelast. “Het betreft het gezin van een spelend lid van onze club”, verklaart de Wateringse voetbalclub. “Wij vragen eenieder in deze donkere periode als KMD-familie samen elkaar te blijven steunen en uiteraard gaan onze gedachten naar de direct betrokkenen.”