Op deze 3 plekken in Westland werd volop genoten van Burendag

Cultuur
Burendag 2023 in de Vallumstraat in Naaldwijk.
Burendag 2023 in de Vallumstraat in Naaldwijk. (Foto: Mabel Böhms)

Het weekend van Burendag 2023 zit er weer op. In Westland vonden er tientallen activiteiten plaats. In elke dorpskern wisten de buren elkaar wel te vinden. Bijvoorbeeld op deze drie bijeenkomsten in Naaldwijk, De Lier en Monster.

Zo werd er zaterdag 23 september flink uitgepakt in de Vallumstraat in Naaldwijk, met een enorm springkussen waar enthousiaste buurtbewonertjes dankbaar gebruik van maakten. Intussen konden hun ouders gezellig met elkaar bijkletsen.

Iets verderop in De Lier werd op Burendag veel genoten van de buren aan de Bleijenburg en Zwethburg. Het wisselende weerbeeld kon de pret hier niet bederven. Bewoners deelden volop verhalen met elkaar, schoten in de lach en vonden het al met al een prima sfeertje. Bovendien viel de soep van de dag bij iedereen in de smaak. “Volgend jaar weer!”, aldus buurtgroep De BleijeZwetters.


Ook de BleijeZwetters hadden een topdag. - Ingezonden


De soep viel erg in de smaak. - Ingezonden

In Monster leerden de buren elkaar beter kennen tijdens een gezellige ochtend.. Aan de uitnodiging van gebouw OJOS in de Choorstraat om allemaal langs te komen, werd massaal gehoor gegeven: de opkomst was groot. Vrijwilligers van OJOS zorgden dat niemand zonder koffie of thee kwam te zitten. Wat OJOS nu eigenlijk doet? Dat vroegen veel buren zich af. OJOS: “Vol trots konden we vertellen dat OJOS al meer dan veertig jaar een vrijwilligersvereniging is, die bijna dagelijks activiteiten in het gebouw heeft; zoals bridgen, rock & roll, kaarten, EHBO-lessen, een kinderkoor, maar ook familie- en verjaardagsfeesten.” Ook bij OJOS wordt het feestje in 2024 zeker herhaald.


Veel buren van OJOS vroegen zich af wat OJOS eigenlijk deed. - Ingezonden