‘Lekker... forellen!’ Leerlingen PWA De Lier nemen kijkje bij forelvisserij

Onderwijs
Jens en meester Gerco.
Jens en meester Gerco. (Foto: Yvette Schuler)

Dat meester Gerco van de PWA De Lier een enthousiaste sportvisser is, is inmiddels wel algemeen bekend. Hij organiseerde voor de jeugd al enkele keren een echte viscursus. Er komt heel wat kijken om een goede sportvisser te worden. Afgelopen zondag ging een groep van 43 kinderen en 13 vrijwilligers in een touringcar zelfs naar Maurik voor een bezoek aan een forelvisserij. Niet alleen om te kijken, maar ook om de kennis vanuit de viscursus toe te passen. 

Door Frans Voskamp

Dat was een gouden greep. Meer dan 80 forellen en ruim 60 steuren werden vanuit de forelvijver en de avonturenvijver langs de meetlat gelegd. Met de lengte tussen 80 – 140 cm was men zeer tevreden.

Na afloop was er voor de vissers een kleine prijsuitreiking en werd afgesloten met een snack met patat. Alle deelnemers kregen voor thuis een heerlijk forelletje mee.

13 vrijwilligers

Deze dag werd georganiseerd door Fishing Kidz by SVBD (jeugdafdeling van SportVisserij Belangen Delfland) in samenwerking met Discus De Lier. Bij Discus De Lier mochten alle hengels worden ingeleverd en zijn ze geheel kosteloos nagelopen en opgetuigd zodat iedere deelnemer direct kon starten. Een prachtige dag met een geweldig resultaat, volledig te danken aan de onuitputbare inzet van 13 vrijwilligers die deze dag onvermoeibaar vissen hebben geschept, haakjes hebben beaasd en iedere gevangen vis op de foto hebben gezet. Moe maar voldaan kijken ze terug op een succesvolle eerste editie waarvan ze nu al zeker weten dat er een vervolg gaat komen!

Wil jij de volgende keer ook mee? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar fishingkidz@svbdelfland.nl en je bent als eerste op de hoogte!