Deze Naaldwijker is kandidaat voor de Europees Parlementsverkiezingen

Politiek
Kevin Klinkspoor.
Kevin Klinkspoor. (Foto: Dirk Hol)

Naaldwijker Kevin Klinkspoor is kandidaat voor de Europees Parlementsverkiezingen voor het CDA. De leden van die partij hebben de kandidatenlijst zaterdag 23 maart vastgesteld in Nijkerk. De verkiezingen staan gepland voor donderdag 6 juni.

Klinkspoor (24) staat op plek 24 van de kandidatenlijst van het CDA. “Het is altijd een eer om kandidaat te mogen zijn bij verkiezingen en Westland en mijn generatie te vertegenwoordigen,” vertelt de Westlander. “Europa is enorm belangrijk voor onze veiligheid en onze economie. De opkomst bij deze verkiezingen is helaas altijd lager ten opzichte van andere verkiezingen. Ik hoop daarom meer jongeren naar de stembus te trekken.” Klinkspoor is sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen gemeenteraadslid in Westland voor het CDA, en sinds december 2022 landelijk voorzitter van de jongerentak van de partij, het CDJA.

Fractievoorzitter Jenny Vermeer van CDA Westland is blij met de kandidatuur van haar fractiegenoot: “Dit is een prachtige manier om de glastuinbouwsector op de kaart te krijgen en te houden binnen onze partij en in Europa. De glastuinbouw heeft een enorm belang in Europa.”

Vijf jaar geleden stond oud-burgemeester van Westland Sjaak van der Tak op plek acht van de kandidatenlijst van het CDA.