Liefdevolle bloemen voor Valentijnsdag

Accessoires
Hoe leuk is het om jouw geliefde (of jezelf) te verrassen met mooie bloemen?
Hoe leuk is het om jouw geliefde (of jezelf) te verrassen met mooie bloemen? (Foto: iBulb)

Het is bijna Valentijnsdag. Hoe leuk is het om jouw geliefde (of jezelf) te verrassen met mooie bloemen? Van intense tulpen tot romantische ranonkels: wij zetten de mooiste valentijnsboeketten op een rijtje. De liefde spat ervan af! 

Rond Valentijnsdag zijn er volop lentebloemen verkrijgbaar. Denk aan tulpen, narcissen, blauwe druifjes en ranonkels. Met hun frisse, energieke uitstraling zijn deze bolbloemen perfect om een (stille) liefde mee te verrassen. 

Bloemen voor Valentijnsdag

Een Valentijnsboeket krijgt een diepere betekenis als je gebruik maakt van de taal der bloemen, die al sinds mensenheugenis wordt gebruikt. Tip: schrijf de betekenis op een klein kaartje bij je boeket; zo wordt het een echte liefdesverklaring!

  • Tulp (Tulipa): de perfecte liefde
  • Narcis (Narcissus): een nieuw begin
  • Blauwe druif (Muscari): lentekriebels, voorjaar
  • Sierui (Allium): geluk, voorspoed en eeuwigheid
  • Ranonkel (Ranunculus): charme, oftewel: je straalt charme uit!

Tekst gaat verder na de afbeelding


Beeld: iBulb

Trend: Romance 3.0

Wil je iemand compleet verrassen? Laat dan een boeket maken volgens de laatste bloementrend Romance 3.0. Met bonte boeketten in warme en intense kleuren is deze trend perfect voor Valentijnsdag. Combineer bijvoorbeeld intens roze, paarse en tweekleurige bolbloemen, zoals tulp (Tulipa) en ranonkel (Ranunculus); maak dit af met een speelse sierui (Allium). Kies voor grote bloemvormen. Daarmee wordt je boeket echt catchy!

Mix & match bloemen

De romantische bloementrend Romance 3.0 laat zien dat je je niet tot één kleur hoeft te beperken. Juist een verrassende combinatie van kleuren maakt van jouw boeket een echte blikvanger. Wonen jij en je lief samen, laat dan de kleuren terugkomen in het interieur, bijvoorbeeld in een klein vaasje met alleen ranonkels en in kaarsen, kussens en andere accessoires. Zo creëer je een heerlijke sfeer voor een romantische avond. Wil je met Valentijnsdag echt uitpakken, neem dan een mooie vaas als uitgangspunt. Een vaas compleet met zorgvuldig geselecteerde bloemen is een prachtig, persoonlijk cadeau. Deze speciale vaas kun je regelmatig vullen met mooie bloemen. Echt iets voor een langetermijnliefde! Enne: zo’n vaas kun je natuurlijk ook voor jezelf kopen (nóg leuker zelfs!) 

Tekst gaat verder na de afbeeldingen


Beeld: iBulb


Beeld: iBulb

Verras mensen van wie je houdt

Wie zegt dat je op Valentijnsdag alleen je geliefde of stille liefde mag verrassen? Er zijn meer mensen van wie je zielsveel houdt. Denk aan je beste vriend(in), je moeder, de oppas of – vul maar in – kun je op Valentijnsdag ook verrassen met een schitterende bos lentebloemen. Zeker weten dat ze zich vereerd zullen voelen!

Tekst gaat verder na de afbeeldingen


Beeld: iBulb


Beeld: iBulb

Volg ons op Instagram

Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!