Voel je tHUISS met Nikki: dilemma donderdag

Duurzaam
Nikki Fischer, interieurstyliste HUISS.
Nikki Fischer, interieurstyliste HUISS. (Foto: aangeleverd)

Even voorstellen: Nikki Fischer is interieurstyliste en eigenaresse van HUISS. Ze woont samen met haar vriend en kat Muis in het centrum van Alkmaar. Op Rodiwonen.nl deelt Nikki elke maand leuke woontrends, DIY’s én duurzame tips. Deze keer lost ze een veel voorkomend woondilemma op!  

Nikki: “De meest gestelde vraag die ik krijg bij het geven van een interieuradvies op maat van HUISS is: wat moet ik boven de bank hangen? Die grote lege plek boven de bank moet gevuld worden en sfeer brengen, maar hoe doe je dat? Daarom deel ik deze keer drie leuke ideeën om het gat boven de bank op te vullen!

Idee 1: spiegel

Naast dat een spiegel functioneel is, laat het ook nog eens je woning optisch groter lijken. Hang bijvoorbeeld een ronde spiegel op, of een aantal kleinere spiegels in een groepje. Doordat een spiegel dun is, past hij gemakkelijk deels achter de bank, zonder dat de bank naar voren hoeft. Met een grote spiegel half achter de bank creëer je direct een eyecatcher! 

De afbeelding hieronder is bij mij thuis. De spiegel is in elkaar gezet door mijn vader, en gemaakt van een stalraam en verschillende stukken spiegel!


Beeld: HUISS

Idee 2: wandpaneel van hout

Mocht je nu geen zin hebben in een plank met accessoires boven de bank of een schilderij, ga dan voor een gaaf houten wandpaneel! Zelfs als interieurstyliste heb ik vaak moeite met inspiratie voor de invulling van accessoires op de plank boven de bank. Een wandpaneel zorgt al snel voor een decoratief geheel achter de bank. Dit kan zijn met akoestische wandpanelen, oude paneeldeuren of juist door een lattenpatroon op de wand. De paneeldeuren of latten schilder je mee met de kleur van de wand voor een rustig geheel!


Beeld: HUISS

Idee 3: groen

Vorige maand gaf ik al aan dat groen dé trend van het najaar 2023 is, dus waarom geen groen achter je bank? Met wandpotten creëer je al snel een verticale tuin vol gezelligheid. De wandpotten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Vul ze met leuke hangplanten voor een speels effect!


Beeld: HUISS

Ik hoop dat jullie weer een woondilemma minder hebben na het lezen van mijn column!”

Volg Rodi Wonen
Benieuwd hoe je jouw interieur elke dag een stukje mooier kunt maken? Volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook, zodat je de nieuwste column van Nikki als eerste kunt lezen!