Vijftig jaar IJssalon De Mient

Algemeen
Genieten bij ijssalon De Mient.
Genieten bij ijssalon De Mient. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Negenenveertig jaar geleden startte Jaap Kaandorp de ijssalon aan de Mient. Toen nog met slechts één ijssmaak: vanille. Langzamerhand werden dat er drie en daarna negen. In 1995 neemt dochter Gery de zaak over en inmiddels is de keuze uitgebreid naar vijftig verschillende smaken, waarvan er afwisselend negenentwintig staan te pronken in de vitrine.

In al die tijd is er veel veranderd, de ijssalon werd verbouwd, er kwam een terras op de Gewelfde Stenenbrug en de befaamde grachtbel voor passerende kanoërs en andere waterratten werd aangebracht.

De grondstoffen van het ijs en producten worden steeds beter. Werd er vroeger nog gewerkt met melkpoeder en koffieroom, nu is dat veranderd in verse melk van boer Jos uit Warmenhuizen en roomboter. Dit geeft het ambachtelijk schepijs van De Mient een mooie volle smaak. Van deze verse basismix worden alle ‘warme’ smaken bereid, zoals het overbekende mokka-ijs. Daarnaast wordt veel sorbetijs bereid met vers fruit. Nu, na negenenveertig jaar ijs bereiden en met de tweede generatie aan het roer, staat IJssalon De Mient nog altijd open voor nieuwe ontwikkelingen. De ijsbereiders blijven komen met nieuwe ideeën, komen overal iets tegen en proberen dit uit.

Zonder de gigantische passie en inzet van alle medewerkers zou IJssalon De Mient niet zijn wat het nu is. Bovendien is de ijssalon een familiebedrijf met een lange traditie. Op naar de volgende vijftig jaar! En op naar een bedrijfsovername. Dochters Loes en Ines Bruinenberg zien het wel zitten om het bedrijf voort te zetten. Ze zijn met veel plezier de taken aan het overnemen. Op naar een mooie toekomst voor de derde generatie!

IJssalon de Mient
Mient 20, 1811 NC Alkmaar
www.ijssalondemient.nl

Afbeelding