Volop liefde tijdens Internationale Vrouwendag

Algemeen
Een kaartje met lieve woorden.
Een kaartje met lieve woorden. (Foto: Annemiek Tigchelaar)

NIEUW-WEST - Internationale Vrouwendag met het thema ‘Invloed met impact’ werd afgelopen maandag bij Vrouw en Vaart, het ontwikkelingscentrum voor en door vrouwen in Osdorp, volop gevierd. Er werden kaartjes met lieve woorden, de zogenoemde complimentenkaarten; per post of uitgedeeld op straat. Om “elkaar en het hele stadsdeel op deze bijzondere dag een beetje extra te laten stralen.

Met ook een online bijeenkomst, georganiseerd samen met Nisa 4 Nisa en de Hippe Heks, waarbij ondersteuning aan vrouwen zonder verblijfstatus, economische zelfredzaamheid en meiden & exposure aan bod kwamen. Met een relaxte online workshop door mental coach Souad Abdellaoui over hoe meer rust in je hoofd te krijgen. En met een bijeenkomst van JIP en Combiwel Meidenwerk voor meiden in jongerencentrum Matrixx, inclusief goodie bag én de eerder genoemde complimentenkaarten.

Met de verkiezingen in aantocht is het ook handig te weten wat de standpunten van de verschillende partijen en politici zijn. Op www.facebook.com/ruparepodium worden sinds maandag filmpjes gedeeld over vrouwenrechten, racisme en seksisme, economische onafhankelijkheid en gelijkheid tussen mannen en vrouwen.