Zeilen op de Sloterplas

Nieuws
Het watersportseizoen werd 21 april feestelijk geopend,
Het watersportseizoen werd 21 april feestelijk geopend, (Foto: aangeleverd)

 NIEUW-WEST - Aan de oevers van de Sloterplas ligt Watersportcentrum Sloterplas, een oase voor watersportliefhebbers. Dit centrum biedt een breed scala aan activiteiten zoals zeilen, suppen, windsurfen, kanoën en waterfietsen.

Kinderactiviteiten deze meivakantie

Voor beginners zijn er dagelijks zeillessen beschikbaar, gegeven door ervaren instructeurs die zich inzetten om de kunst van het zeilen over te brengen aan jong en oud. 

Het watersportseizoen werd afgelopen 21 april feestelijk geopend met een open dag. Wat dit jaar extra speciaal maakt is dat Floris, die al sinds zijn zevende aan de Sloterplas vertoeft, nu de trotse eigenaar is van het centrum. Na het afronden van zijn studie geschiedenis nam hij het roer over en heeft sindsdien het centrum een frisse uitstraling gegeven.

De feestelijke doop van een van de Valk boten, genaamd Maria van Bourgondië, markeerde de officiële start van het seizoen, waarbij een fles champagne tegen het roer werd stukgeslagen als traditionele doopceremonie. 

De meivakantie belooft extra plezier met de start van de Splashweken, waar kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen genieten van drie dagen vol zeilplezier, kanoën, vlotbouwen en meer. Een bezoek aan Floris voor de betekenis achter de naam van de boot is zeker de moeite waard voor een persoonlijke toets aan de watersportervaring.

Watersportcentrum Sloterplas, Christoffel Plantijngracht 4, tel. 020-6175839. 

Meer informatie: 

www.watersportcentrumsloterplas.nl

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda