We built this city on Rock and Roll; Nieuw-West in de jaren 70

Algemeen
De groep Penny Wise in de jaren 70.
De groep Penny Wise in de jaren 70. (Foto: aangeleverd)

NIEUW -WEST - Het Van Eesteren Museum gaat terug naar het begin van de jaren 70 in het Van Eesteren Gesprek #75: We built this city on Rock and Roll. Over de opkomst van jeugdcultuur en rock-’n-roll in die periode. Aan het woord komen schrijfster Ingrid Hoogervorst, muzikant en producer Peter van Asten en muziekfotograaf Gijsbert Hanekroot. 

Zij spreken over die ‘wilde jaren’; opgroeien in Nieuw-West, rock-‘n-roll, de muziek scene van die tijd en de grote nationale en internationale popiconen die Hanekroot voor zijn lens kreeg.  Het Van Eesteren Gesprek vindt plaats op dinsdag 20 april van 19.30 tot 20.30 uur en kan live online worden bijgewoond.

Vernieuwende school

Terug in de jaren 70 zit Ingrid Hoogervorst als tiener in Osdorp op de middelbare school de Osdorper Scholengemeenschap. Een vernieuwende school met projectonderwijs en anarchistische leraren. 

Zij zit in de klas met muzikant en producer Peter van Asten die eind jaren 60 aan het begin van zijn muziek carrière staat. Met de groep Amsterdam scoort hij hits als Indian Pipe en Lucy Lucy. 

Popiconen

Muziekfotograaf Gijsbert Hanekroot begint in die jaren zijn carrière als fotograaf. In de jaren 60, 70 en 80 fotografeert hij alle grote nationale en internationale popiconen van die tijd: Shocking Blue, Golden Earring en The Outsiders, maar ook Mick Jagger, Debbie Harry, Tina Turner, Frank Zappa en David Bowie.

In dit Van Eesteren Gesprek, in het kader van de tentoonstelling We built this city on Rock and Roll, vertellen zij over die periode. Hoe was het om op te groeien in de jaren 60 en 70? In Nieuw-West? Hoe was de muziek scene in die tijd in Amsterdam? En hoe waren de (inter)nationale popsterren die Gijsbert Hanekroot van dichtbij fotografeerde? 

Online

Het gesprek wordt gratis live gestreamd. Aanmelden via: info@vaneesterenmuseum.nl o.v.v. VEG#75 We built this city on Rock and Roll. Op dinsdag 20 april wordt een link rond 19.00 uur gestuurd waarmee het gesprek digitaal kan worden bijgewoond.