NoWay Ride levert nog een gift aan Stoomgemaal en Scouts Leeghwater

Algemeen
Omstanders vergaapten zich aan de bijzondere oude en nieuwe wagens.
Omstanders vergaapten zich aan de bijzondere oude en nieuwe wagens. (Foto's: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - De scouts van de Leeghwatergroep en het Stoomgemaal van Halfweg kregen vorig jaar zomer al een cheque van de organisatie van de rally NoWay Ride 2021 en Rotaryclub Amsterdam-Halfweg. Nu het financiële jaar 2021 is afgerond, is er voor beide goede doelen nogmaals een extra bijdrage beschikbaar van 1.000 euro. In augustus werden deze nog fysiek overhandigd, nu worden de cheques van nog eens 1.000 euro virtueel uitgereikt.

Het geld werd bijeen gebracht door de sponsoren en de opbrengst van een spectaculaire veiling onder leiding van veilingmeester Rob Mollien. Aanleiding was de eerste editie van de rally NoWay ride op 26 juni, waar meer dan veertig equipes meereden. Een reeks van prachtige klassiekers, sportwagens, cabrioletten en elektrische auto’s vertrokken vanaf het oude tracé van de snelweg A9. Onder het oog van supporters, nieuwsgierige inwoners, vrijwilligers en organisatie vertrokken de 84 deelnemers voor een ongeveer 250 kilometer lange rally. Toen ze rond half zes weer terug waren voor een borrel, vergaapten omstanders zich aan de geparkeerde Ferrari ’s, Audi’s, Tesla’s, Jaguars, Bentleys, een Rolls Royce en nog veel meer bijzondere oude en nieuwe wagens. Tijdens het diner werd er een veiling voor de goede doelen georganiseerd. Dankzij die opbrengst én de bijdrage van de sponsoren van de rally was de opbrengst zo hoog.

NoWay Ride 2021

Vanwege het succes wordt er dit jaar ook weer een rally georganiseerd, namelijk op zaterdag 2 juli. De organisatie is alweer druk bezig met de voorbereiding. De route wordt verkend, sponsoren en locaties benaderd en het programma gemaakt. Voorinschrijven kan al via: nowayriderally@gmail.com.

Tekst loopt onder de foto door.


Vanwege het succes wordt er dit jaar ook weer een rally georganiseerd.

Een van de goede doelen is de scouting Leeghwater groep. Zij zijn bezig om samen met de scouting Lady Baden Powell voldoende middelen in te zamelen om het huidige scoutingclubhuis in Badhoevedorp aan de Snelliuslaan, de Scouthoeve te vervangen. De bedoeling is dat ze samen als Scouting van Badhoevedorp verder zullen gaan. De bouwvergunning is inmiddels verstrekt, maar om de nieuwbouw te realiseren is veel geld nodig. Daarom zijn de Lady Baden Powell- en de Leeghwatergroep begonnen met fondsenwerving, sponsoring, buurtacties en crowdfunding op https://www.scoutinginbadhoevedorp.nl/nieuwbouw-scouthoeve.

Clubhuis te koop

Het oude clubhuis van de scouting Lady Baden Powell achter de woningen aan de Reigerstraat in Badhoevedorp staat inmiddels te koop en is bestemd voor maatschappelijke doeleinden. De opbrengst van dit gebouw zal de nieuwbouw flink helpen. Meer informatie over de te koop staande ruimte via de website https://www.onkenhoutmakelaars.nl/aanbod/kavel-grond-ten-behoeve-van-de-bouw-van-een-gebouw-met-een-maatschappelijke-bestemming-achter-de-reigerstraat-38-badhoevedorp/.

Stoomgemaal Halfweg

Het Stoomgemaal Halfweg is het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld. Het wordt volledig in stand gehouden door vrijwilligers. Het gemaal is in de winter gesloten. In april is het weer open voor publiek. Meer informatie is te vinden op: www.stoomgemaalhalfweg.nl.

Het doel van de Rotaryclub Amsterdam-Halfweg is een bijdrage leveren aan het goed functioneren van het werkgebied: Halfweg, Zwanenburg, Badhoevedorp en Amsterdam Nieuw-West. Leden van de rotaryclub bestaan uit vertegenwoordigers van verschillende beroepen en streven maatschappelijk verantwoord ondernemen na. Ook stellen de leden hun kennis en kunde in dienst van de club en daarnaast dragen ze zowel financieel als fysiek bij aan projecten ter verbetering van de positie van de zwakkeren in de samenleving.

Het motto van Rotary is ‘probeer dienstbaar te zijn naar de samenleving’. Vandaar onder andere dit initiatief voor een rally met opbrengsten voor deze twee goede doelen. Meer informatie over de club Rotary Amsterdam-halfweg is te vinden op; rotaryamsterdamhalfweg.nl.