Wat vinden politieke partijen van het openbaar vervoer in Nieuw-West?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Wat vinden politieke partijen van het openbaar vervoer in Nieuw-West?NIEUW-WEST - ‘Het openbaar vervoer in Nieuw-West is een fijnmazig netwerk dat prima aansluit op de wensen en behoeften van inwoners en wordt door het mobiliteitsplan alleen nog maar beter in de toekomst’. Dat is de stelling die we hebben voorgelegd aan politieke partijen in stadsdeel Nieuw-West. Vijf partijen hebben daarop gereageerd. 


Piet Boon

Piet Boon (GoedBeterWest): “Nieuw West is het grootste stadsdeel met het slechtste OV. Het mobiliteitsplan voorziet in geen enkele verbetering. De huidige politiek heeft het OV en de bereikbaarheid enkel verslechterd. We mogen allemaal gaan fietsen. GoedBeterWest! zal hard strijden om dat te verbeteren, want iedereen heeft recht op mobiliteit.”


Pieter Nijhof

Pieter Nijhof (GroenLinks): “Qua fijnmazigheid schiet het openbaar vervoer in NW tekort. Met name in de Aker en Geuzenveld (de Eendracht en Tuinen van West) zijn afstanden tot OV te groot. Het mobiliteitsplan is een goede aanzet, alleen aan financiën is een enorm tekort. Verder strijdt GroenLinks voor een Oost-West metrolijn.”


Denise Klomp

Denise Klomp (PvdA): “Het ov in Nieuw-West is de afgelopen jaren hard achter uitgegaan. Bushaltes en tramlijn zijn verdwenen. Onaanvaardbaar dat inwoners, zeker ouderen, nu ver naar een bushalte moeten lopen. Bovendien raken kwetsbare mensen zo ook geïsoleerd (mobiliteitsarmoede). En omgekeerd moeten inwoners en voorzieningen in Nieuw-West bereikbaar zijn voor alle andere Amsterdammers!”


Reina van Zwoll 

Reina van Zwoll (De Groene Basis Piraten): “De Groenen Basis Piraten staan voor toegankelijk openbaar vervoer. Wij zijn verontwaardigd over afbraak van fijnmazig ov: Buslijn 21 ingekort in Geuzenveld, Slotermeer mist tramlijn 14, Osdorp is bushaltes kwijt en de Oude Haagseweg is niet meer verbonden met de rest van Nieuw-West. Dit geeft problemen voor mensen die slecht ter been zijn.”


Tanay Bilgin

Tanay Bilgin (Forum voor Democratie): “De fijnmazigheid is in de laatste jaren genadeloos afgebroken. Het mobiliteitsplan is abstract en goedkoop. De stadsdeelcommissie moet zich bezighouden met het OV-netwerk en niet de automobilist pesten. Het fijnmazige busnetwerk dient terug te keren, net als tramlijn 14. Ook moet de stadsdeelcommissie zich hard maken voor een oost/west metrolijn.”