‘Ongewone ontmoetingen’ brengt Amsterdammers in contact met elkaar

Algemeen
Emre Ünver: "Het is voor queer en trans Amsterdammers onveilig op straat."
Emre Ünver: "Het is voor queer en trans Amsterdammers onveilig op straat." (Foto's: aangeleverd)

NIEUW-WEST - ‘Ongewone ontmoetingen’ is een serie bijeenkomsten om groepen Amsterdammers met elkaar in contact te brengen die elkaar weinig tot niet kennen. Afgelopen vrijdag was de eerste bijeenkomst. 

Door middel van ontmoeting, dialoog en een vrolijke omlijsting wil het stadsdeel structureel meer verbinding tussen verschillende Amsterdammers creëren.

Bonte verzameling

De eerste bijeenkomst had het thema ‘De straat is van ons allemaal’, een samenwerking tussen stadsdeel Nieuw-West en The House of Hopelezz, een toonaangevend thuis voor een bonte verzameling artiesten uit de LHBTQIA+ community. Tijdens deze sessie gingen bewoners en professionals uit Nieuw-West met hen in gesprek over leven in een hyperdiverse stad als Amsterdam. Hoe ervaren zij Amsterdam en wat weten ze eigenlijk van elkaars levens? Met deze avond wilden de initiatiefnemers de aanwezigen stimuleren uit de eigen bubbel stappen en zich te verdiepen in de ander.

Handen ineen

Voor de gesprekken, het gezamenlijk eten en de acts waren wethouder Rutger Groot Wassink, stadsdeelvoorzitter Emre Ünver en Jennifer Hopelezz, moeder van the House of Hopelezz de aanwezigen kort vertellen waarom zij de handen ineen hebben gesloten.

Tekst loopt onder de foto door


De eerste bijeenkomst had het thema ‘De straat is van ons allemaal’.

Jennifer Hopelezz: ‘Wij willen vandaag samen zijn, om elkaar te leren kennen. Wij wonen allemaal in Amsterdam maar wij kennen elkaar meestal niet. Maar wij houden allemaal van Amsterdam, en wij willen allemaal het beste voor onze stad. En dat verbindt ons allemaal.’

Vanzelf los

Rutger Groot Wassink: ‘Amsterdammers kunnen nog zo verschillend zijn, als je ze aan één tafel zet en vraagt waarom ze van de stad houden komen ze vanzelf los en ontdekken ze dat ze meer gemeen hebben dan ze dachten. Dat is wat we willen bereiken met deze ongewone ontmoetingen.’

Emre Ünver: ‘We kennen de berichten allemaal. Het is voor queer en trans Amsterdammers onveilig op straat. Ook in Nieuw-West. Met deze avond willen we duidelijk maken dat je thuis mag ontvangen wie je wil maar de straat is van ons allemaal.’

Toekomstige edities van de ‘Ongewone ontmoeting’ bijeenkomsten zullen andere groepen Amsterdammers met elkaar in contract brengen.

De eerste bijeenkomst had het thema ‘De straat is van ons allemaal’,.