Vijf vragen aan vrijwilliger Masja

Algemeen
Home-Start helpt gezinnen die vastlopen in dagelijkse opvoedvragen.
Home-Start helpt gezinnen die vastlopen in dagelijkse opvoedvragen. (Foto: Anneke Hymmen)

NIEUW-WEST - Vrijwilligers zijn goud waard, voor de medemens, de buurt en de stad. In stadsdeel Nieuw-West zijn er gelukkig veel mensen die een helpende hand bieden, maar er zijn er nooit genoeg. In de rubriek ‘5 vragen’ beantwoorden vrijwilligers uit Nieuw-West vragen over hun vrijwilligerswerk en wat hun organisatie betekent voor de bewoners van Nieuw-West.

Wat is jouw naam en de naam van de organisatie waar je vrijwilliger bent?

Ik ben Masja en ben vrijwilliger bij het project Home-Start van Humanitas.

Wat doe je als vrijwilliger, wat zijn jouw taken?

Als vrijwilliger bezoek ik wekelijks twee gezinnen in Nieuw-West. Het zijn gezinnen met jonge kinderen, die vastlopen bij dagelijkse opvoedvragen en soms praktische zaken. Een dagdeel per week ben ik thuis aanwezig, bied ik een luisterend oor en ondernemen we activiteiten. Het doel is dat ouders zich weer krachtiger voelen en weer plezier ervaren in de opvoeding. De coördinator van Home-Start is ook betrokken bij mij en het gezin en biedt begeleiding.

Waarom ben je hier vrijwilligerswerk gaan doen?

Het is zeer dankbaar en waardevol vrijwilligerswerk waarin je echt wat kan betekenen voor de samenleving en voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk en bijzonder?

Je bouwt een vertrouwensband op met de gezinnen en een luisterend oor bieden is soms al genoeg. Het geeft mij als vrijwilliger enorm veel voldoening om te zien dat het zelfvertrouwen van de gezinnen groeit en zij meer durven te ondernemen, dankzij het duwtje in de rug.

Wat betekent deze vrijwilligersorganisatie of dit initiatief voor de mensen in Nieuw-West en in de buurt? 

Opvoeden is niet altijd makkelijk. Home-Start is echt een steun voor gezinnen met jonge kinderen. De steun van een vrijwilliger draagt bij aan het vergroten van kansen van kinderen.

Tekst loopt onder de foto door


Masja is vrijwilliger bij het project Home-Start van Humanitas.

Humanitas Home-Start zoekt Vrijwilligers

Vanuit Home-Start bied je een luisterend oor, praktische (opvoed)ondersteuning en vriendschap. Jouw opvoed-/levenservaring is enorm waardevol. Wil jij ook vrijwilliger worden bij dit project? 

Neem dan contact op met Janneke Vaessen, zij is coördinator Home-Start Amsterdam Nieuw-West bij Humanitas j.vaessen@humanitas.nl.

Op zoek naar ander vrijwilligerswerk?

Kijk op de vacaturebank van Vrijwilligers Centrale Amsterdam: https://vacaturebank.vca.nu/ of bel, mail voor een persoonlijk gesprek In Nieuw-West via: 06-34030720 of stuur een mailtje naar: nieuwwest@vca.nu.