Brainstormen over activiteiten in Sloterkerk

Algemeen

NIEUW-WEST - De Sloterkerk is een van de parels van het stadsdeel. Zowel van buiten als van binnen is het een prachtig monument met een rijke historie. Het is ook een plek waar regelmatig culturele activiteiten plaatsvinden zoals de matineeconcerten op zondagmiddagen.

Omdat het zo’n bijzondere plek is zijn is een aantal betrokkenen gaan nadenken over het uitbreiden van de activiteiten in de Sloterkerk. Het gaat daarbij om activiteiten op het snijvlak van zingeving en kunst en cultuur, zoals concerten en lezingen, maar er zou nog veel meer kunnen.

In gesprek

Om hierover in gesprek te gaan wordt vandaag, woensdag 6 juli, een brainstormavond gehouden.

Marlies Kunst van Via Jacobi, vertelt deze avond iets vertellen over haar werk in Utrecht. Daar wordt van alles in de Jacobikerk georganiseerd, zoals debatten, lezingen, exposities, concerten, spoken word events enzovoort.

Inspireren en verkennen

Verder komt ook Peter Both, projectleider kunst en cultuur van stadsdeel Nieuw West en voormalig coördinator van New Metropolis, de dependance van Pakhuis de Zwijger in Slotermeer.

Het doel van de avond is te inspireren en te verkennen wat er allemaal mogelijk is. De avond is in de Sloterkerk en is van 20:00-22:00. Na afloop is er een hapje en een drankje. 

Voor meer informatie: Martijn van Leerdam, tel. 06 49988164.