Nieuw-West heeft eigen Pride Festival

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

NIEUW-WEST - Het festival Pride Amsterdam wordt van 30 juli tot en met 7 augustus gehouden in Amsterdam. Nieuw-West blijft niet achter viert ook dat iedereen kan en mag zijn wie hij of zij is.

Op vrijdag 29 juli wordt de Pride geopend aan de Sloterplas en kan iedereen op 1 en 2 augustus naar Polderheuvel Pride. Nieuw-West is ook vertegenwoordigd tijdens de Pride Walk en Canal Parade door stichting Pink Nieuw-West. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van bewoners en bestuurders in vervulling om de Pride zichtbaar te vieren in Nieuw-West, omdat in dit stadsdeel nog veel te verbeteren is qua acceptatie van LHBTIQ+ bewoners.

Feestelijke bijeenkomst

Vrijdag 29 juli organiseert LHBTIQ+ organisatie Pink Nieuw-West een opening van de Pride aan de Sloterplas van 17.00 tot 19.00 uur. Dan staat de Boulevard Meer en Vaart in het teken van (on)zichtbaar in Nieuw-West. Het wordt een feestelijke bijeenkomst met optredens van onder andere House of Hopelezz, Sambaband Bumba en andere artiesten uit Nieuw-West. Er wordt ook stilgestaan bij de situatie van LHBTIQ+ers in Nieuw-West. Zo gaat stadsdeelvoorzitter Emre Ünver spreken en daarna de regenboogvlag hijsen.

Op maandag 1 en dinsdag 2 augustus organiseert Stichting OndersteBoven van 16.00 tot 23.30 uur in Polderheuvel, het evenemententerrein van Tuinen van West, een kleinschalig, multicultureel pridefestival in de openlucht. Het festival is gratis en voor alle leeftijden.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit: van 16.00 tot 18.00 uur: kinderprogramma met allerlei activiteiten zoals een DJ of vlog workshop, verhalen verteld door Luna Lunettes, knutselen, schminken en gratis limonade; van 18.00  tot 20.00 uur: picknick met ruimte voor een goed gesprek geleid door Döne Fil (Maruf), gezonde snacks en DJ’s; van 20.00 tot 21.30 uur: optredens van Jamal le Coq, Mannenkoor Manoeuvre, MeeZing met Irene Hemelaar en vele anderen; van 21.30 tot 23.30 uur: bioscoop met gratis koffie en thee.

Meer informatie: www.amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/evenementen/pride-amsterdam/.