Extra handhaving tegen overlast bij de Nieuwe Meer

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam treedt extra op tegen mensen die het water opzoeken tijdens de hitteperiodes bij de Nieuwe Meer. Omwonenden en bezoekers worden dan vaak onaangenaam verrast door bijvoorbeeld wildplassers en partyboten met harde muziek. De gemeente zet daarom extra handhaving in op en rond de plas.

Sinds vorige week zijn dagelijks ongeveer twintig nautisch inspecteurs, handhavers en toezichthouders van Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte (THOR) zichtbaar en onzichtbaar op en rond de plas in actie gekomen. Ook de politie en straatcoaches van Stichting Aanpak Overlast Amsterdam (SAOA) namen deel aan de acties.

Met flyers geïnformeerd

Honderden recreanten zijn aangesproken en met flyers geïnformeerd over de regels. Op het water zijn in de omgeving van de Nieuwe Meer dertien boetes opgelegd, waarvan 8 voor meerdere overtredingen. Er zijn 22 waarschuwingen, voorwaardelijke boetes, uitgedeeld. Rond het water zijn op de wal vier boetes opgelegd, onder andere voor verstoring van de openbare ruimte en wildplassen. Op de sluizen van en naar de Nieuwe Meer zijn ter plekke ongeveer 450 doorvaartvignetten verkocht aan schippers die ze nog niet hadden. Ze zijn direct op de boten aangebracht. Sinds begin dit jaar moet iedere boot die door Amsterdams water vaart een vignet hebben. Meer informatie hierover via: amsterdam.nl/varen.

Overlast op of rond het water kan bij de gemeente gemeld via tel. 14020.