All Inclusive-avond met de film: Stille Dorst

Algemeen
Stille Dorst, een persoonlijk verhaal van een homoman over angst, zelfacceptatie en bevrijding.
Stille Dorst, een persoonlijk verhaal van een homoman over angst, zelfacceptatie en bevrijding. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Jezelf kunnen zijn en de vrijheid hebben om te zijn wie je bent, dat wil iedereen. In het kader van Coming Out-Dag organiseert Stadsdeel West in samenwerking met Ad van Dam en Ilias Zian dinsdag 11 oktober om 19.30 uur een film-en discussie-avond. Iedereen is welkom om hierbij te zijn en anderen te ontmoeten.

De film Stille Dorst van de jonge veelbelovende regisseur Claire Zhou wordt gedraaid. In deze mooie film staat Tarik, een Marokkaans-Nederlandse man centraal, die nadat zijn huwelijk is mislukt, gevoelens krijgt voor een jongen. De film vertelt het persoonlijk verhaal van een homoman over angst, zelfacceptatie en bevrijding.

Onderdrukt

Het verhaal is gesitueerd in een vakantiehuisje op de Veluwe, waar Tarik na de scheiding van zijn vrouw, terecht komt. Wanneer vervolgens de waterleiding van het huisje niet blijkt te werken, komt Jonas, de verhuurder van het huisje, langs om de waterleiding te repareren. Vanaf dat moment wordt Tarik geconfronteerd met gevoelens die hij zijn hele leven heeft onderdrukt. Een film die voldoende stof geeft voor een levendige discussie. Daarbij is regisseur Claire Zhou zelf ook aanwezig. Zij gaat met de aanwezigen in gesprek over de thema’s vrijheid, jezelf zijn, sociale druk, beeldvorming en de kracht van beeld.

Zichtbaarheid

Claire Zhou behoort tot de LHBTIQ+ community en is van Chinees Nederlandse komaf. Ze wil met deze film de zichtbaarheid vergroten van LHBTIQ+ met een bi-culturele achtergrond. Bij deze film heeft ze specifiek gekozen voor een Marokkaanse man, omdat ze geïnspireerd raakte door gesprekken met Nassiri Belaraj, organisator van de Marokkaanse Boot tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Zhou benadrukt dat ze hoopt dat mensen inzien dat het verhaal van Tarik zich bij elke etnische groep kan afspelen en ook afspeelt achter gesloten deuren. Ze wil met de film vooral duidelijk maken dat het belangrijk is om jezelf te zijn.

Uiteraard vindt er ook weer een boekenverloting plaats onder de aanwezigen, mogelijk gemaakt door De Nieuwe Boekhandel. Deze avond vindt met financiële steun van Stadsdeel West plaats. De avond wordt gehouden in MAQAM, Jan van Schaffelaarplantsoen 2. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar kom op tijd. Vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee klaar, het programma begint om 20.00 uur.