Slechts een handjevol vrijwilligers van het Van Eesterenen Museum,. Het grote aantal vrijwilligers  zorgt er voor dat  het museum kan bestaan. Dat verdient wel een prijs.
Slechts een handjevol vrijwilligers van het Van Eesterenen Museum,. Het grote aantal vrijwilligers zorgt er voor dat het museum kan bestaan. Dat verdient wel een prijs. (Foto: aangeleverd)

Stem op het Van Eesteren Museum voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022

Algemeen

NIEUW-WEST - Het Van Eesteren Museum is genomineerd voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022. De winnaar wordt bepaald door stemmen van het publiek. Wie het Van Eesteren Museum een warm hart toedraagt, kan helpen om deze fraaie nominatie om te zetten in de hoofdprijs. |Dat kan door een stem uit te brengen via:www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl/stemmen/. Stemmen kan tot met vrijdag 25 november.

De nominatie van het Van Eesteren Museum voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022 is een belangrijke erkenning en blijk van waardering voor de enorme inzet van de ruim 100 vrijwilligers van het museum. Het winnen van de prijs zou een nog grotere steun in de rug van het museum zijn. Naast de eervolle titel is aan de prijs namelijk een geldbedrag verbonden om te besteden aan ondersteuning van de vrijwilligers.

Inspirerend voorbeeld

De onafhankelijke jury van de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022, onder leiding van juryvoorzitter Kathleen Ferrier, voorzitter Nederlandse Unesco Commissie, koos uit alle inzendingen drie finalisten, waaronder het Van Eesteren Museum. ‘Het van Eesteren Museum is een inspirerend voorbeeld van een organisatie die door de inzet van vrijwilligers volwassen is geworden en geprofessionaliseerd en bovendien nog steeds de kracht, kennis en kunde van deze zeer diverse groep blijft inzetten om haar organisatie te versterken”, aldus de jury.

Uitreiking

De Erfgoedvrijwilligersprijs is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap die wordt toegekend aan vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor het behoud, het onderhoud en de ontsluiting van het cultureel erfgoed. Op de website van de Erfgoedvrijwilligersprijs, www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl/stemmen/, kan tot en met 25 november op de drie finalisten van 2022 worden gestemd. Op 1 december 2022 wordt in Diligentia in Den Haag de winnaar bekendgemaakt en wordt de prijs uitgereikt door Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media.

Meer informatie over de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022 is te vinden op de website van het museum, www.vaneesterenmuseum.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Herstel eilanden voor bedreigde diersoorten Algemeen 1 dec, 14:12
Afbeelding
Osdorpse brug genoemd naar bierbrouwer Willem Hovy Algemeen 1 dec, 10:22
Afbeelding
Bewoners krijgen nog geen ontheffing bij afsluiting Sloterweg en Laan van Vlaanderen Algemeen 1 dec, 08:18
Afbeelding
Stadsloket Nieuw-West verhuisd naar Osdorpplein 946 Algemeen 30 nov, 13:45
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema de Vlugt Algemeen 30 nov, 08:40
Afbeelding
Deze mooie plannen gaan de buurt mooier maken Algemeen 30 nov, 08:36
Afbeelding
Vrienden van de Sloterplas wijzen plannen Meervaart in het water van de hand Algemeen 29 nov, 12:01
Afbeelding
Nieuw systeem sociale huur per januari 2023: zo werkt het Huis 29 nov, 11:51
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Combiwel Buurtwerk zorgt voor verbinding in de wijk Algemeen 28 nov, 15:04
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
Farid Ghannam treedt op bij Taste of Nieuw-West Algemeen 28 nov, 10:49
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief