Farid Ghannam treedt op bij Taste of Nieuw-West

Algemeen
Farid Ghannam bereikte van The Voice Arabia waarmee een miljoenenpubliek in de Arabische wereld bekend werd met zijn zangkunsten.
Farid Ghannam bereikte van The Voice Arabia waarmee een miljoenenpubliek in de Arabische wereld bekend werd met zijn zangkunsten. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Taste of Nieuw-West is een avondje uit, in de buurt. Ingrediënten van Taste of Nieuw-West zijn: live muziek en een heerlijke couscous-maaltijd met kip of vega verzorgd door de huischef van Casa Sofia. Vrijdag 2 december staat een jam en een gezamenlijke maaltijd met Farid Ghannam en zijn muzikale vrienden op het menu.

De bekende Marokkaanse guembrispeler en zanger Farid Ghannam geeft een intiem concert en een jam met diverse musici van het Catching Cultures Orchestra zoals Hermine Schneider (trompet), Nader Issa (sopraansax) en Hamed Alshaabi (ney). Het Catching Cultures Orchestra is een orkest van musici in Utrecht en nieuwkomers, onder andere uit Syrië.

The Voice Arabia

In Marokko was Farid Ghannam eerst vooral bekend als een vertolker van Gnaoua (of Gnawa) muziek, traditionele Marokkaanse Sufi trance muziek, en een fusion van pop met Gnaoua. In 2012 veranderde dit radicaal toen hij in Libanon de finale bereikte van The Voice Arabia waarmee een miljoenenpubliek in de Arabische wereld bekend werd met zijn zangkunsten.

Sindsdien is Farid op vele manieren muzikaal te beleven: van Gnaoua tot Tachelhit, de muziek van waar hij geboren is in Agadir, en van Raï, de straatmuziek van Marokko en Algerije, tot Sharqi, de populaire muziek van het Midden Oosten.

Muzikale reis

In Casa Sofia neemt hij het publiek mee op een muzikale reis door Marokko en begeleidt hij zichzelf op gitaar en op zijn unieke elektrisch versterkte guembri. Een mooie avond voor liefhebbers van wereldmuziek, jazz, sufi-muziek en Marokkaanse muziek en couscous.

Couscous en concert kosten samen 15 euro. Casa Sofia si te vinden aan Louwesweg 6. Het programma begint om  19.30 uur.

Reserveren via: info@elhizjra.nl of 06 33238000.