127 inleverpunten voor kerstbomen in Amsterdam Nieuw-West

Algemeen
In Amsterdam kun je gratis van je kerstboom af komen.
In Amsterdam kun je gratis van je kerstboom af komen. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Nu de feestdagen voorbij zijn, wordt de kerstboom weer afgetuigd en weggegooid. Maar waar laat je je kerstboom? In Amsterdam zijn er maar liefst 1000 inleverpunten waar de boom gratis kan wordt gebracht. In Nieuw-West kunnen bewoners op 127 plekken in het stadsdeel van hun kerstboom af komen. 

Dat kan overigens van maandag 2 januari tot en met vrijdag 13 januari.

Compost

Van de naalden en takken van de boom wordt compost gemaakt. Daarom is het belangrijk dat alle versiering en haakjes uit de boom worden gehaald voordat hij naar het ophaalpunt wordt gebracht. De rest van de boom gaat naar de biomassacentrale.

Via deze link is een overzicht te vinden van de inleverpunten. 

Voor wie nog geen afscheid kan nemen van de kerstboom en hem langer wil houden dan 13 januari, kan hem zelf wegbrengen naar een Afvalpunt. Op een Afvalpunt kunnen Amsterdammers gratis allerlei soorten afval kwijt. Denk aan karton, matrassen, tuinafval, klein chemisch afval en spullen voor de kringloop. En dus ook de kerstboom.

Afvalpunten

In Nieuw-West zijn er twee Afvalpunten: op Seineweg 1, tel. 020 251 4704 en Henk Sneevlietweg 22, tel. 020 251 4700. 

De Afvalpunten zijn open van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur. Afvalpunt Henk Sneevlietweg is ook op zondag open van 10.00 tot 16.00 uur.