Het Nationaal Theaterweekend in de Meervaart

Algemeen
Een weekend lang activiteiten in de Meervaart.
Een weekend lang activiteiten in de Meervaart. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 januari wordt in heel Nederland het Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Ook Meervaart viert het feestje mee en presenteert een weekend vol voorstellingen die voor slechts tien euro te bezoeken zijn. Verder is er een uitgebreid gratis programma, waaronder twee rondleidingen door het pand.

Op vrijdagavond is iedereen welkom voor het Meervaart Studio Poetry Café. Deze open-mic-avond voor poetry- en spoken-word-artiesten is gratis te bezoeken. Hierna is het tijd voor cabaretier Martijn Koning in de Rode Zaal en muziektheater van Manu van Kersbergen ft. .multibeat in de Blauwe Zaal. Tijdens de afterparty lanceert Meervaart haar eigen speciaalbier.

Gratis activiteiten

Zaterdag organiseert het theater backstage-rondleidingen en een foto-expositie over Muhammad Ali. Dit zijn gratis activiteiten. In de zalen speelt zangeres Nai Barghouti met het Amsterdams Andalusisch Orkest en presenteert dansgezelschap Club Guy & Roni een dubbel programma. Zondag is voor de jonge theaterbezoeker. We starten de dag met het voorleestheater ‘Bo en Mo Verdwaald in de Tijd’. Deze voorstelling is helaas uitverkocht maar voor kinderen van vier jaar en ouder is in de Rode Zaal ‘Rapunzel de Musical’ te zien. In de Blauwe Zaal kunnen kinderen vanaf 10 jaar wat opsteken van de gamevoorstelling ‘Good Game (GG)’. Voor de gratis programma’s is aanmelden verplicht. 

Meer informatie: meervaart.nl.