‘Volksfeest 1064’ in Het Kijks

Algemeen
Farid Boussaid bij zijn expositie van buurtminimuseum Het Kijks.
Farid Boussaid bij zijn expositie van buurtminimuseum Het Kijks. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Op de waterkoude zondag 29 januari is door niemand minder dan Farid Boussaid de twaalfde expositie van buurtminimuseum Het Kijks geopend. Deze expositie heet ‘Volksfeest 1064’ en die titel verwijst (helaas) niet naar het vallen van de postcodeloterijhoofdprijs op 1064, maar naar twee enorme Amsterdamse volksfeesten in december vorig jaar.

Spontane feesten voor jong en oud in Slotermeer waar vreugde en emotie zorgden voor hartverwarmende taferelen op de Slotermeerlaan. Nieuw-West op zijn best. Boussaid, die naar eigen zeggen geen ervaring had met exposities openen, kweet zich uitstekend van zijn taak. Hij sprak van een bijzonder fraaie collectie en vertelde en passant dat hij vanwege werk en logistieke malheur zelf slechts een deel van de festiviteiten kon meemaken.

‘A change of narrative’

Een Italiaanse aanwezige noemde de tentoonstelling ‘a change of narrative’ en die opmerking stak de CEO van Het Kijks maar al te graag in zijn pocket. Hoewel het een low-profile-opening was zonder evenement of andere hoespas was ook Roberto van HK TV aanwezig. Hij maakte een verslag en dat stond dezelfde middag al op facebook en instagram van Het Kijks. Leuk om terug te kijken.

Expo ‘Volksfeest 1064’ is in Buurtminimuseum Het Kijks, Noordzijde tegenover nummer 75, elke dag tussen zonsop- en zonsondergang, tot en met 20 maart 17.30 uur.