1000 hiphop dansers nemen De Meervaart over

Cultuur
Het streetstyle dance event ‘Break A Leg’, aanstaande in de Meervaart.
Het streetstyle dance event ‘Break A Leg’, aanstaande in de Meervaart. (Foto's: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Meer dan 1000 hiphop dansers nemen het zondag 5 juni tegen elkaar op in de Meervaart tijdens de elfde editie van het streetstyle dance event ‘Break A Leg’. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er gebattled door de beste hiphop dansers en crews. Dansers strijden in vier verschillende categorieën: Hiphop Crew Competitie, Breaking Battles, All Styles Battle & Hiphop Battle.

Dit jaar bestaat de jury van de competitie weer uit de top van de Nederlandse hiphop dansindustrie, onder andere Dimension, Jeems, Kelly Bigirindavyi, Duzk (The Ruggeds), B-Girl Mess, Carlos Rocha, Kishan Indallal, Jody Geijsendorpher & Devante Walden. Het event wordt gehost door Vince Charming, Gregory Shaggy & MC Mario Bee. DJ’s Jolani Jhones, DJ Cee en DJ Mista Sweet verzorgen de muziek tijdens de Hiphop Crew Competitie en de battles.

Lekker dansen

De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect, het delen van kennis en vooral lekker dansen. Zo kan er bijvoorbeeld worden meegedaan aan diverse gratis dans workshops zoals Breaking door Ozzi en een workshop Litefeet door Picalo. Ook draaien DJ’s Nader Issam, Mike Lewis, ICE & Quinny J de gehele dag in de foyer en hier er lekker gedanst worden. Daarnaast is er een panelgesprek: ‘The Kids Are The Future, over de toekomst van hiphop dans o.l.v. Amsterdam Breaking Community.

Naast de battles is er nog veel meer te doen op het gebied van urban culture. Kunstenaar Snars komt live een kunstwerk maken en is er een kleine art market met merken als Four Pillarz Clothing, Mono No Ware & Rezareez.

Voor meer informatie: www.breakalegdancebattle.com.


Naast de battles is er nog veel meer te doen op het gebied van urban culture.