Muziekvereniging Amsterdam tijdens één van hun concerten.
Muziekvereniging Amsterdam tijdens één van hun concerten. (Foto's: aangeleverd)

Jubileumconcert Muziekvereniging Amsterdam de Muzikale Tijdmachine

Cultuur

AMSTERDAM - Muziekvereniging Amsterdam geeft op zaterdag 25 juni een concert ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan in de theaterzaal van het Spinozalyceum. Zangers Gerard Alderliefste en Yinske Silva treden op.

Tijdens het concert neemt het orkest samen met de zangers de toeschouwers mee door de tijd in beeld en klank vandaar de titel “de Muzikale Tijdmachine”. Het programma is zeer afwisselend van Gershwin tot Amy Winehouse en van Shostakovich tot Une belle histoire.

Niet uit het veld

Net als andere verenigingen heeft de vereniging bij de voorbereiding van dit concert veel last gehad van de coronapandemie. De concertdatum stond eerst gepland op 20 november 2021 en naast orkest en zang zou er ook nog gedanst worden. Helaas haakte de dansschool bij het eerste uitstel van het concert in verband met de coronamaatregelen af. Maar bestuur en leden van de vereniging lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. In plaats van dans is er nu voor gekozen om het concert met beelden verder aan te kleden.

Uitgesteld 

Na nog een keer het concert dit jaar uitgesteld te hebben, is het dan op 25 juni eindelijk zover. Naast de huidige leden waren ook een aantal oud-leden graag bereid om nog een keer met hun oude club mee te spelen.

Tekst loopt onder de foto door.


Gerard Alderliefste.

Muziekvereniging Amsterdam werd opgericht in 1921 als harmonie van de metaalbewerkers-vakbond onder de naam Kunst en Strijd. Door maatschappelijke veranderingen en de steeds mindere band met de vakbond wordt in 1976 besloten de naam te veranderen in Muziekvereniging Amsterdam.

Lange traditie

Het orkest heeft een lange traditie van vrolijke en interessante concerten op diverse locaties zowel binnen als buiten. Bij de concerten wordt regelmatig de samenwerking met een andere culturele discipline gezocht, zoals zang, dans, andere musici en zelfs een kindercircus. Al een eeuw lang wordt er met veel enthousiasme en plezier muziek gemaakt, waarbij de gezelligheid en humor niet ontbreekt.

Tekst loopt onder de foto door.


Yinske Silva.

De leden van de vereniging repeteren elke maandagavond enthousiast onder leiding van een professionele dirigent. Op dit moment hanteert Raven Christ het dirigeerstokje.

Nieuwe muzikanten

Nieuwe muzikanten zijn op maandagavond in de Verrijzeniskerk, Louis Bouwmeesterstraat 76. Meer informatie: www.muziekverenigingamsterdam.nl of op Facebook.

Het jubileumconcert de Muzikale Tijdmachine begint zaterdag 25 juni om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur, in het Spinozalyceum, Peter van Anrooystraat 8. Een kaartje kost een tientje.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Open tuin- en Imkerijdag bij Volkstuinpark De Eendracht Algemeen 1 jul, 12:33
Afbeelding
Spontane natuur de baas in Pionierpark in Nieuw-West Algemeen 1 jul, 09:35
Afbeelding
Atlas maakt herdenken meer inclusief Algemeen 1 jul, 08:27
Afbeelding
Familietentoonstelling in NEMO Science Museum: Wat een gebouw! Uitgaan 30 jun, 12:22
Afbeelding
Informatiemarkt Sloterdijk-Centrum Algemeen 30 jun, 10:15
Afbeelding
Een week lang feest voor iedereen in en om jarig Leo Polak Algemeen 30 jun, 10:13
Afbeelding
Fototentoonstelling: Onze Blik op Slotervaart Algemeen 29 jun, 14:01
Afbeelding
Madres Paralelas bij Oxville Cinema Algemeen 28 jun, 15:09
Afbeelding
Keti Koti-scholenontbijt nog groter dit jaar Cultuur 28 jun, 08:31
Afbeelding
Nieuw-West herdenkt afschaffing slavernij en viert Keti Koti Algemeen 27 jun, 12:13
Afbeelding
Osdorpplein viert vergroening Algemeen 26 jun, 15:04
Afbeelding
25 jaar Friday Night Skate Amsterdam Algemeen 24 jun, 13:27
Afbeelding
Jaarmarkt Geuzenveld is terug Algemeen 23 jun, 14:17
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief