Kinderen reizen vier maanden gratis met het openbaar vervoer in Amsterdam

Nieuws
Kinderen kunnen vier maanden lang gratis reizen met de bus, tram en metro in Amsterdam.
Kinderen kunnen vier maanden lang gratis reizen met de bus, tram en metro in Amsterdam. (Foto: Pexels)

REGIO - Goed nieuws voor Amsterdamse gezinnen! Vanaf 22 juli kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar maar liefst vier maanden lang gratis reizen met de bus, tram en metro in Amsterdam. De actie loopt tot en met 30 november.

Dit biedt gezinnen de mogelijkheid om zonder hoge kosten de stad te verkennen en maakt het reizen een stuk betaalbaarder. De gemeente Amsterdam hoopt met deze actie Amsterdamse gezinnen een mooie zomervakantie te bezorgen.

Aanvragen

De gemeente hoopt dat veel mensen gebruik zullen maken van deze aantrekkelijke actie. Vanaf 1 juli is het mogelijk om het reisproduct aan te vragen en op de persoonlijke OV-chipkaart van jouw kind te zetten. Wil je hulp bij het aanvraagproces, dan biedt gemeente Amsterdam deze ondersteuning. Deze actie dient als een stimulans om meer mensen met het openbaar vervoer te laten reizen. Momenteel bevinden de reizigersaantallen zich nog niet op het niveau van voorheen, waardoor de gemeente hard aan het werk is om het netwerk goed op peil te houden.

De actie is geldig van 22 juli tot en met 30 november. Let op! Kinderen moeten altijd onder begeleiding van een volwassene reizen.